Siyasi hayatında ilk defa bu kadar adayın yarıştığı Çivril’de 15 yıl aradan sonra başkanlık yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçti. En son 2009 - 2014 döneminde Hakkı Aslan ile seçim zaferini yaşayan CHP adayı Semih Dere, resmi olmayan sonuçlara göre Çivril’in yeni belediye başkanı oldu.

Adaylık yarışana en geç başlayan Semih Dere, ipi göğüsleyen isim oldu. Çivril’in en genç belediye başkan adayı olarak seçim yarışına giren CHP adayı Semih Dere, gazetemizin baskıya girdiği sırada resmi olmayan sonuçlara göre Çivril belediye başkanı oldu. Seçimlere bir ay kala aday olarak açıklanan Semih Dere, 177 sandıktan aldığı %35 oy oranı ile seçimi kazandı.

İlçe merkezi ile büyük mahallelerde rakiplerine fark atan CHP Adayı Semih Dere, 15 yıl aradan sonra CHP’ye başarıyı getiren isim olarak kayıtlara geçti. Son seçim zaferini Hakkı Aslan ile 2009 seçimlerinde kazanan CHP, 15 yıl aradan sonra genç isim Semih Dere ile başarıyı yakaladı. Alınan sonuçlara göre meclis çoğunluğunu da kazanan CHP, meclise 13 isim soktu. Meclise 9 üye sokmayı başaran AK Parti meclisin ikinci partisi olurken, Yeniden Refah Partisi 3 meclis üyesi ile temsil etme hakkı kazandı.

Yeniden Refah Partisi adayı, önceki dönem Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, aldığı %21 oy oranı ile Çivril seçimlerinin kaderini belirleyen isim olurken, AK Parti adayı Gürcan Güven ise partisine hem seçim kazandıran hem de seçim kaybettiren isim olarak tarihe geçti.

Başkanlar 1 Mayıs'ta Konuştu, Şeniz Doğan Hedefin İktidar Olduğunu Söyledi Başkanlar 1 Mayıs'ta Konuştu, Şeniz Doğan Hedefin İktidar Olduğunu Söyledi

Gürcan Güven, 2014 seçimlerinde CHP adayı Hakkı Aslan’a karşı seçimi kazanmıştı. 2024 seçimlerinde CHP adayı Semih Dere ile son dakikaya kadar yarışan Gürcan Güven, seçimi ikinci sırada tamamlayan isim oldu. Seçimlerde Yeniden Refah Partisi üçüncü parti olurken, İYİ Parti aldığı oy oranı ile sevenlerine büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Seçim sonrasında ilk değerlendirmeyi gazetemize yapan Semih Dere, kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, “Hep dediğimiz gibi birleşe birleşe kazandık. Destek veren, yanımızda olan herkese teşekkür ederim. Yarından itibaren Çivril için çalışmaya başlıyoruz. Çivril’in başkanı olarak projelerimi hayata geçirmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Civrilde Genc Aday Kazandi1

Zafer Sonrası Konvoy Ve Havai Fişekle Kutlama Yapıldı

15 yıl aradan sonra Çivril’de yeniden belediye başkanlığı kazanan CHP seçim zaferini konvoy ve havai fişekle kutladı. Parti binası önünde toplanan yüzlerce partili, önce havai fişeklerle zaferi kutlarken, gecenin ilerleyen saatlerinde konvoy yaparak başarıyı kutladı.

Cumhuriyet Meydanında toplanan partililere kısa bir konuşma yapan Semih Dere, destek veren herkese teşekkür ederek, “Duygularımı anlatacak kelime bulmakta zorlanıyorum, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Birlikte kazandık, birleşe birleşe kazandık” dedi.

Konvoy sonrası Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen partililer zafer şarkıları eşliğinde seçim zaferini kutladı. Kutlamalar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürerken; Kıralan, Gürpınar ve Irgıllı gibi büyük mahallelerde de kutlamalar yapıldı.

İlçe seçim kurulunda oy birleştirme işlemi devam ederken uzun süre sonra seçim yenilgisi yaşayan AK Parti ilçe binasında ise sessizlik hakimdi.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya