Çivril’in tanınmış esnaflarından Suat Çiftçi, Çivril Dinar karayolu üzerinde bulunan işyerinin önüne astığı afişle İsrail’in Filistin’de uyguladığı zulme dikkat çekti. Çiftçi afişe yazdığı mesajda “Daha adil bir dünya mümkün” ifadelerine yer verdi. 

Çiftçi yaptığı açıklamada insanların Filistin’de yaşananlara daha duyarlı olması gerektiğini belirterek, “Filistin’de bir yıla yakındır bir insanlık dramı yaşanıyor, çocuklar anneler insanlar evlerinde uyurken öldürülüyor. Buna tüm dünya sessiz kalıyor ama biz kalamayız bizim Türk milleti olarak tarihten gelen bir sorumluluğumuz” var dedi.   

Denizli'nin 800 Yıllık Mırtlak'ı Bu Yıl da Yaşadı! Denizli'nin 800 Yıllık Mırtlak'ı Bu Yıl da Yaşadı!

Çiftçi işyerine astığı afişte ise şu ifadeler yer aldı: “Ey dünya insanları ey dünya yöneticileri size sesleniyorum. Şu anki dünyamızın geldiğimiz durumu beğeniyor musunuz? Bu Durumdan memnun değilsek ne yapmalıyız hiç düşünüyor musunuz? Ben çok düşündüm ve sizlerle paylaşmak istedim. Şimdiye kadar yaşadıklarımdan ders çıkararak temel felsefe şu olmalı dedim. ‘Kendin için isteğini bir başka İnsan için istemedikçe yine kendin için istemediğin bir şeyi başka insan için de istemedikçe iyi insan olamazın düsturundan yola çıkıp güzel bir dünya oluşturmak’. Dünyamızı cennete çevirmek biz insanların elindedir. İnsan elindeki imkânları kötüye kullanırsa, dünyayı cehenneme çevirmekte insanın elindedir. Hep beraber birlikte güzel bir dünya kurmak dileğiyle savaşlardan, kavgalardan, bombalardan uzak bir dünyaya doğru yolculuğa çıkalım. Tüm dünya insanlarına, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım”  

Kaynak: Haber Merkezi