Büyük Menderes İnisiyatifi, TMMOB, Denizli Barosu, Türk Diş Hekimleri Birliği ve Denizli Merkez Ziraat Odası, Denizli’de Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda “Büyük Menderes odağında kirlilik, ekolojik yıkım ve mücadele” konulu söyleşi gerçekleştirdi.  

Bülent Şık

Aileler Dikkat: Çocuğunuzun Duruş Şeklini Kontrol Edin Aileler Dikkat: Çocuğunuzun Duruş Şeklini Kontrol Edin

Çevre Hukuku Ağı’ndan Avukat Fevzi Özlüer, Gıda Mühendisi ve Akademisyen Bülent Şık ve Mekanda Adalet Derneği’nden Cemre Karar söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. 

Gerçekleşen söyleşide Gıda Mühendisi ve Akademisyen Bülent Şık, “Menderes Havzasındaki kirliliğin gıda ve insan sağlığı üzerine etkilerini anlattı. Bilinenin aksine Türkiye’nin su varlıkları noktasında zengin olmadığını ve üzerine titrenmesi gerektiğini söyleyen Şık, “Türkiye giderek kuraklaşan bir ülke olacak. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde su varlıklarında 3’te 1 azalma bekleniyor. Sudaki azalmayı fark edebiliyoruz ancak sudaki kirliliği de yok olma gibi düşünmeliyiz. Kimyasal kirlilik nedeniyle suların kullanılamaz hale gelmesi henüz kamuoyunda üstünde durulan konu değil” dedi. 

D20Haber - Denizli Haberleri – Işıklı Gölü'nde 10 kilometre uzunluğunda ağ  toplandı

genccivrilgazetesi.com’a açıklamalarda bulunan Akademisyen Bülent Şık Denizli ve Çivril ile ilgili önemli noktalara değinerek Çivril’de azalan balık popülasyon konuştu.  “Çivril'deki kirliliği Büyük Menderes havzasındaki kirlilikle beraber değerlendirmek zorundayız diyen Bülent Şık, Çivril gölünden İsveç’e ihraç edilen kerevitlerde yapılan bir çalışmada zararlı bileşiklerin olduğunun tespit edildiğini söyleyerek bu bize PFAS dediğimiz bileşiklerin Çivril Gölü'ndeki kerevitlerde mevcut olduğunu gösterir” dedi.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli