Çivril’de eğitim kalitesini yükseltecek önemli bir yatırım daha hayata geçirildi. Emine Özcan Anadolu Lisesi, hayırsever Çivrilliler ve esnafların katkılarıyla tamamlanan 150 koltuk kapasiteli, tam donanımlı Demirtaş Konferans Salonu’na kavuştu. Okulun ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanan butik konferans salonu; son teknoloji ses ve sinevizyon sistemleri, profesyonel sahne düzeni ve konforlu, ses izolasyonlu tabanı ile dikkat çekiyor. Salon; konferansların yanı sıra tiyatro, panel ve çeşitli kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapabilecek nitelikte.
Emine Özcan Anadolu Lisesi’ne kazandırılan Demirtaş Konferans Salonu’nun açılış törenine; Çivril Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Mehmet Gök, İlçe Emniyet Müdürü Asım Kayacı, hayırseverler, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı Okul Müdürü yaptı. Salonun kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Okul Müdürü, şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Kaymakamım, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm, değerli protokol üyeleri, kıymetli hayırseverlerimiz, saygıdeğer misafirler, sevgili öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz;
Bugün okulumuz adına çok anlamlı ve gurur verici bir günü birlikte yaşıyoruz. Bu salon sadece bir mekân değil; öğrencilerimizin kendilerini ifade edecekleri, bilgiyle buluşacakları, özgüven kazanacakları ve geleceğe hazırlanacakları önemli bir eğitim ortamı olacaktır.”

Okul Müdürü ayrıca, salonun yapımında maddi ve manevi katkılarıyla büyük pay sahibi olan hayırseverler Vehbi Demir, Pınarbaşı Kasabası Belediye Başkanı Naci Akyürek ile Belediye Meclis Üyesi Tansel Ergut ve İş İnsanı Fevzi Demirci ile Efkan Aydın’a şükranlarını sundu.
Kaymakam Cıdıroğlu: “Gençlerimizin Kendilerini İfade Edeceği Önemli Bir Ortam”
Açılış programında konuşan Çivril Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu ise eğitime destek veren hayırseverlere teşekkür etti. Yapılan yatırımın önemine vurgu yapan Kaymakam Cıdıroğlu,
“Bu yatırım, gençlerimizin kendilerini ifade edebilecekleri, bilgi ve deneyimlerini geliştirebilecekleri önemli bir ortam oluşturacaktır.” dedi.
Kaymakam Cıdıroğlu, emeği geçen herkese teşekkür ederek tüm öğrencilere başarılar diledi ve konferans salonunun Çivril’e ve eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından Demirtaş Konferans Salonu’nun açılış kurdelesi; Kaymakam Fatih Cıdıroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Mehmet Gök ve hayırseverler tarafından kesildi.

Programın devamında, salonun yapımında emeği ve desteği bulunan hayırseverlere Kaymakam Fatih Cıdıroğlu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Açılış programı, öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan koronun seslendirdiği türkülerle sona erdi.




