KALFA OLARAK MI DEVAM EDECEK

İyi Parti Çivril Belediye Meclis Üyesi Koray Eren, “Vatandaşımız, Belediye Başkanı Niyazi Vural’a yerel seçimlerde Çırak olarak kal mı diyecek yoksa kalfalık belgesini verecek mi? Hep birlikte bekleyip göreceğiz.” Dedi.

İyi Parti Çivril İlçe Başkanı ve aynı zamanda Çivril Belediye Meclis Üyesi Koray Eren Çivril Belediyesinin planlı bir çalışma sergileyemediğini kaydetti.

Bu Yıl da Geç Kalındı

Son dört yıldır sivrisinekle mücadelede geç kalındığının altını çizen İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Biyolog Koray Eren, “Sivrisinekte Larva ile mücadele Kasım ve Mart ayları arasında yapılır. Bu mücadele de durgun su birikintileri havuz ve benzeri su tutan ortamlar, kanalizasyon şebekesi yani sivrisineğin üreyebileceği tamamen uygun olan ortamlarda ilaçlamalar yapılır. Bu ilaçlama doğru zamanda doğru yöntemle yapılmadığında Uçkun hale gelen sineklerle mücadele daha maliyetli ve halkımızı daha rahatsız edici hale gelir. Sinek her yere konuyor sonra da insanların kanı emiyor. Bu yüzden sinekler her türlü hastalığı taşıyabilir. Halkımızın sağlığıyla oynamamak adına ilaçlamayı doğru zamanda doğru yöntemle yapmalıyız. Dört yıldır belediyemizde gördüğümüz kadarıyla doğru zamanda doğru yöntemle ilaçlama hiçbir zaman yapılmadı.”dedi.

Belediyede Bir Sistem Yok

Belediye çalışmalarında bir sistem oturtulamadığını ifade eden Eren, “Bizim 4 yıldır muhalefet olarak gördüğümüz belediyede hiçbir şeyin bir takvime dayalı yapılmadığı. İşler gelişi güzel akıllarına geldiğinde yapıldığı için bu da 4 yılda oturmamış bir sistem,bir düzen, oturmamış bir yönetim anlayışı olduğunu gösteriyor. Yani bu sadece sinekle mücadele değil her işte böyle. Şu anda çivrilin her yerinde yabancı ot istilası altındayız. Kaldırımlarımızı, yollarımızı, parklarımızı yabani otlar işgal etmiş durumda. Yani bunlarda belediyenin asli görevlerinden. Belediye bunlarla periyodik olarak mücadele etmeli. Belediye bir takvim olarak belirlemiş olsaydı, yani yılın şu dönemi şu yapılacak, şu dönemi otla mücadele edecek, yılın Şubat Mart aylarında larvayla sinekle mücadele edilecek demiş olsaydı bugün bu eleştiriyi yapmamış olacaktık. Her kahveye asılan sinekle mücadele ediyor levhasıyla sinekle mücadele edilmez.” Dedi.

Belediyenin sinekle mücadele edip etmediğinin ilaç faturalarından ortaya çıkabileceğini kaydeden Meclis Üyesi Koray Eren, “Belediyenin aldığı ilaç faturalarıyla sinekle mücadele doğru orantılı. Belediyenin sinekle ne kadar mücadele ettiği son birkaç yılın faturalarına bakarak anlayabiliriz. Geçen yıl bir önceki yıldan daha az ilaç alınmışsa faturalarda bunlar görülüyor. Sinekle mücadele etmiyoruz. Yada etmek mi istemiyoruz? Maliyetten mi kaçıyoruz? İlaçlama yapmayınca kar mı ediyoruz? Yada personel eksikliğimiz mi var? 4 yıldır artık bunların bir düzene kavuşması gerekiyordu. Baktığımızda 6-7 ay sonra bir yerel seçim var. Yani Niyazi Vural bu çalışma şekliyle kendini şu an çırak olarak görüp kalfalık ve sonrasında ustalık dönemi mi yapmak istiyor? Tabii kalfalık belgesini alabilecek mi alamayacak mı? Yani Çivrilli vatandaşlarımız sen çıraklıkta kaldın mı diyecekler kalfa olarak devam et mi diyecekler onu da bekleyip göreceğiz.”şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi