Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıklamıştı. Açıklama üzerine Cumhuriyet Halk Partisi'nden meclise ilginç bir teklif sunuldu. 

İzmir’de Kadın Cinayeti! Önce Eski Eşi Sevim Duman'ın, Sonra Kendi Canına Kıydı İzmir’de Kadın Cinayeti! Önce Eski Eşi Sevim Duman'ın, Sonra Kendi Canına Kıydı

Enflasyonda düşme beklendiği için, asgari ücrete ara zam yapılmamıştı. Beklenen düşüşün gerçekleşmemesi, asgari ücretle çalışan vatandaşa zor günler yaşatmaya başladı. Bu durum karşısında CHP meclise "Asgari ücrete 3 ayda bir zam yapılsın." teklifi sundu.

CHP Meclise Sundu

Cumhuriyet Halk Partisi, asgari ücretle çalışan işçilerin maaşının enflasyon karşısında erimesi doğrultusunda "Asgari ücrete 3 ayda bir, enflasyon artışı oranında zam yapılması" teklifini sundu.

Emekli Maaşı Asgari Ücret Düzeyinde Olsun

Teklifte ayrıca emeklilerle ilgili de en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması istendi. Yasa teklifinde esnafla ilgili de kendisi ve çalışanları için ödediği primlerin yarısının Hazine tarafından karşılanması önerisi yer aldı.

Editör: Atakan Göker