Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Osman Horzum ve Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu Denizli Gazeteciler Cemiyetinde projelerini anlatmak ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın vaatlerini konuşmak için Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

“Üreten Bir Denizli’yi Hayata Geçirmek İstiyoruz” 

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, gerçekleşen basın toplantısında vaatlerinden bahsederek halkçı belediyecilik vurusu yaptı. Aday Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Bu şehrin kendi dinamikleri içerisinde, yeniden bir yapılanmaya, bir dönüşüme, el ele bu şehrin yönetildiği bir süreci başlatmamız gerekiyor. Dedik ki artık Denizli'de üç beş kişinin birlikte oturduğu yerden karar vererek değil şehrin kendi dinamikleriyle yönetildiği, üreten bir Denizli’yi hep beraber hayata geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. 

“Bu Döngünün Kırılmasını İstiyoruz” 

CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Bizim önceliklerimiz arasında önce sosyal dayanışmanın güçlendirildiği ve süreç içerisinde üreten bir belediyenin olduğu kenti oluşturacağız. Üretimden kastımız tarımda üretim, hayvancılıkta üretim, turizm, sanayi de üretim. Yani bütün insanların mutlu olacağı şehrimize bir katma değer katacak Denizli'yi yaratmak amacıyla bu yola çıktık. Pandemi sürecinde betonun yenmediğini hepimiz beraber gördük. Şehrimizin %65’inin merkezde %35’inin yaşadığı ve kırsal da yaşayan kesimin maalesef 60 yaş üstü olduğunu gördük. Allah uzun ömür versin ama bir süre sonra Denizli'de üreten insan kalmayacak. Onun için biz istiyoruz insanların şehre gelip asgari ücretle elde ettikleri gelirlerin yarısını kiraya diğer yarısının da şehrin hiçbir yerine ulaşamadan geçirdikleri, yaşamaktan kastının nefes alıp verilmekten ibaret olmadığı bir Denizli hayaliyle yola çıktık. Maalesef bizi yönetenlerin bakış açıları nefes alıp verip, karnını doğurdukları, içinde sağlıklı bir beslenmenin olmadığı bu döngünün kırılmasını istiyoruz” dedi. 

“Dayanışma Ağı Yaratmamız Lazım” 

CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Ne mi yapacağımız? Bugün sizlere şatafatlı projeler açıklayabilirdik. Bu projeleri açıklamak o kadar kolay ki. Ama biz istiyoruz ki insanların kandırıldığı değil ayaklarının yere bastığı bir süreci beraber inşa edelim. Biz bu sürecin üreten kısmında olabilmek için dayanışma ağını yaratmamız lazım. Biz buradan seslenmek istiyoruz kim tarım ve hayvancılıkla ilgili iş yapmak istiyor ve geriye dönmek istiyorsa bu arkadaşlarımızın tamamına sahip çıkacağız. Kim hayvancılıkla uğramak istiyorsa gebe düve desteği, yem desteği vererek hayvanların bakımı kısmında da ücretsiz veterinerlik desteği vereceğiz. Tarımla ilgili kim iştigal etmek istiyorsa ücretsiz fidan, gübre ve mazot desteği de vereceğiz” açıklamasında bulundu.  

“1 Liralık İşler 5 Liraya Yapılmazsa Olur” 

Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Bazen insanlar soruyor bunları nasıl finanse edeceksiniz? İnsanların bilmesi gereken bir şey var ki belediye bütçesindeki 1 liralık işleri 5 liraya yaptırmazsanız ve bunların dönüşlerini sağlamayı başarırsanız ve üreten ve mutlu bir kenti yaratırsanız bunun bütçesine ulaşmak o kadar da zor olmayacak” şeklinde konuştu.  

Çivril CHP'de Danışma Kurulu Toplanıyor Çivril CHP'de Danışma Kurulu Toplanıyor

Turizm Şehri Denizli 

En önemli yapacağımız işlerden birisi de turizm de yeni bir ayaklanmayı başlatacağız. Turistler bu şehre geliyor ama bu şehirden haberi olmadan ayrılıp gidiyor. 3 tane turizm rotası belirledik ve artık bu şehri üreten bir şehir haline getirelim. Bunu da nasıl başaracaksınız diyorsanız tur kültürü ile Denizli'nin turizm değerlerinin göstereceğiz diyen Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Bunu ilk olarak Pamukkale'de başlatacağız Pamukkale otobüslerinin bir görevi de bundan sonra şehir içindeki turizmin hareketlenmesi noktasında görev alacaklar. Çal, güney, Buldan... gibi pek çok turizm değerinin de tanıtacağız” şeklinde konuşarak otel sorunu hakkındaki çözüm önerilerini de paylaştı. 

“Sadece İşçi Olarak Para Kazanılmayacak” 

CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Biz bunu sağladığımızda insanların artık istihdam ile ilgili sorunlarını da çözmeye başlayacağız. Tarihimizin var her şeyimiz var ama tarihimizi gören kimse yok. Gastronomi merkezi olacağız. Yani artık bu şehrin para kazana bilmek için tekstil de işçi olup havlu yapan insanların dışında ya da mermer ocaklarında mermer çıkaran insanların dışında insanları da yaratmamız gerekiyor. Bu toplumu yarattığımızda şampiyon olduğumuz 3 konudan da kurtulmuş olacağız. Şampiyonu olduğumuz konulardan biri boşanmaların en yüksek olduğu iller arasındayız, suç oranında 2. olduğumuz bir şehir, 3.’sü ise uyuşturucu kullanımı” şeklinde açıklamalarda bulundu.   

Konuşmanın devamında ise mülteci sorunu, deprem sorununa değinerek “Dirençli bir şehir sorumluluğumuz var Denizli'de ada bazlı bir dönüşümü gerçekleştireceğiz” dedi.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli