Chai Çayı Nedir?

Chai çayı, hoş kokusuyla ünlü tatlı ve baharatlı bir çaydır.

Chai çayı, siyah çay, zencefil ve diğer baharatların karışımından yapılır . En popüler baharatlar arasında kakule, tarçın, rezene, karabiber ve karanfil bulunurken, yıldız anason, kişniş tohumu ve karanfil diğer popüler seçeneklerdir.

Suyla demlenen normal çayın aksine, chai çayı geleneksel olarak hem ılık su hem de ılık süt kullanılarak demlenir. Aynı zamanda değişen derecelerde tatlandırılma eğilimindedir.

Chailatte, çayı tüketmenin bir başka popüler yoludur. İnsanlar bunları, tipik bir çay bardağında bulacağınızdan daha fazla süt içeren bir içecek üreten buharda pişirilmiş süte bir miktar chai çayı konsantresi ekleyerek yaparlar.

Chai çayı çoğu kafeden satın alınabilir, ancak önceden karıştırılmış çay poşetlerinden veya mağazadan satın alınan konsantre çaydan evde yapmak da kolaydır.

Chai çayı çeşitli sağlık yararları ile ilişkilendirilmiştir.

Kalp Sağlığını İyileştirmeye Yardımcı Olur.

Chai çayının kalbinizin sağlığı için iyi olabileceğine dair kanıtlar var.

Hayvan çalışmaları, chai çayının ana bileşenlerinden biri olan tarçının tansiyonu düşürebilmektedir.

Tarçının toplam kolesterol, “kötü” LDL kolesterol ve trigliserit düzeylerini% 30’a kadar düşürmeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Bununla birlikte, son zamanlarda yapılan bir inceleme, günde 1 kupa kadar içilmesinde kalp sağlığı üzerinde etkileri sunmak için yeterli olabilmektedir.

Birkaç çalışma, chai çayı yapmak için kullanılan siyah çayın, kan kolesterol seviyelerinin düşmesine katkıda bulunabileceğini göstermektedir.

KISACA

Chai çayı, kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilecek tarçın ve siyah çay içerir.

Chai çayı daha iyi kan şekeri kontrolüne katkıda bulunur. Bunun nedeni, zencefil ve tarçın içermesidir ve her ikisi de kan şekeri seviyeleri üzerinde faydalı etkilere sahip olabilir.

Chai çayında bulunan tarçın ve zencefil, insülin duyarlılığını artırmaya ve kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Bununla birlikte, çok tatlandırılmış, mağazadan satın alınan çeşitlerden uzak durmak en iyisidir.

Bulantıyı Azaltabilir ve Sindirimi İyileştirir.

Chai çayı, bulantı önleyici etkileri ile iyi bilinen zencefil içerir. Zencefil, hamilelik sırasında mide bulantısını azaltmada özellikle etkilidirç

Chai çayı ayrıca tarçın, karanfil ve kakule içerir; bunların hepsi bakteriyel enfeksiyonların neden olduğu sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olduğu görülen antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Chai çayında bulunan başka bir bileşen olan karabiber, benzer antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Kilo Vermenize Yardımcı Olur.

Chai çayı kilo alımını önlemeye ve çeşitli şekillerde yağ kaybını teşvik etmeye yardımcı olur.

Chai çayı genellikle iyi protein kaynakları olan inek sütü veya soya sütü ile hazırlanır.Protein, açlığı azaltmaya ve tokluk hissini artırmaya yardımcı olduğu bilinen bir besindir. Bu nedenle, chai çayı, açlığı azaltmada ve günün ilerleyen saatlerinde aşırı yemenizi önlemede diğer çay türlerinden daha etkili olabilir. Atıştırmalık olarak bile faydalı bulabilirsiniz. Chai de bulunan karabiber tüketmek vücuttaki yağ birikimini önlemeye yardımcı olur.