Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararını açıklamasının ardından yaşanan altın yükselişi devam ediyor. Uzman ekonomistler, Türkiye’de yaşanan yerel seçim sürecinin de bu yükselişte etkili olduğunu söylüyor. Tarihi zirvesini gören altın, yükselmeye devam ediyor. Yaklaşmakta olan düğün sezonu sebebiyle vatandaşlar altındaki yükselişi takip ediyor. Peki, çeyrek altın fiyatı ne kadar? Altına olan ilgi yükseliyor mu?

Güncel Altın Fiyatları?

Güncel olarak serbest piyasada Gram altın 2 bin 260 TL’den satış görürken, çeyrek altın 4 bin 135 TL’den işlem görüyor.

Ceyrekkalttb

Dolarda olan oldu: Merkez Bankası bu rakama çıkacak dedi Dolarda olan oldu: Merkez Bankası bu rakama çıkacak dedi

“Piyasa Değişkendir”

Yaşanan yükseliş hakkında konuşan Denizli kuyumcu esnafı, “Son döneme yaşanan açıklamalar neticesinde altın, kontrollü bir yükseliş yaşıyor. Yaklaşan yerel seçimlerden dolayı bu yükseliş daha kontrollü bir şekilde gerçekleşiyor. Bu yükselişin devam etmesi öngörülse de vatandaşlarımıza dikkatli olmalarını öneriyoruz. Piyasa değişkendir” dedi.

“Ellerindeki Parayı Enflasyona Eritmemek İçin Alış Yapıyor”

Düğün sezonunun yaklaştığının ve altın talebinin daha da artacağını belirten Denizli kuyumcu esnafı, “Vatandaşlarımız enflasyondan korunmak için değerli metallere yatırımı arttırıyor. Önümüzdeki süreçte düğün sezonu açılıyor ve bu talebin en yüksek olduğu dönemdir. Bazı vatandaşlarımız ise şimdiden alış yaparak düğün sezonuna hazırlanıyor. Bazı vatandaşlarımız ise seçim sürecinden sonra neler yaşanacak belli değil, endişesi ile alış yapıyor. Diğer vatandaşlarımız ise yaşanan yükselişten kar elde etmek ya da ellerindeki parayı enflasyona eritmemek için alış yapıyor” şeklinde konuştu.

Editör: Durmuş Özke