Çamaşır makineleri genellikle sıkma moduna geçtiğinde sallanmaya başlıyor. Sıkma modunda şiddetli sallanan makineler bazen yerinden bile oynayabiliyor. Bu durumu önlemek için mekanizmayı kontrol etmeniz gerekiyor. Makinenin içerisindeki motor dahil olmak üzere parçaların yıkama ve sıkma işleminde kontrol edilmesi gerekiyor. Dayanıklı olabilmesi için gerekli esnekliğe sahip olsa da birçok kişi sallanmasından şikayetçi. Sıkma esnasında yüksek enerji harcayan makinelerin parçaları sağlam olmadığında sallanmalar meydana gelmeye başlar. Sallantıyı hafifletmek için amortisörler kullanılır. Ancak bu parçalar da zamanla yıpranabilir.Mekanizmanın yıpranmasıyla makine çalıştığında sallanmalar veya yürümeler meydana gelebilir. Bu durumu önlemek için makine üzerinde bazı durumlara dikkat edebilir veya çeşitli değişikliklere gidebilirsiniz.

ÇİVRİL’İN EN BÜYÜK KONSEPT MOBİLYA MAĞAZASI AÇILDI ÇİVRİL’İN EN BÜYÜK KONSEPT MOBİLYA MAĞAZASI AÇILDI

Camasir Makinesi Sallanma

Makinenin İçine Fazla Eşya Koymayın

Her makinenin taşıyacağı kilogram kapasitesi ayrıdır. Makinenizin kullanma kılavuzunda yazan kilo miktarını geçmeden içine eşya doldurun. Fazla eşya koymak makinenin dengesini bozabilir.

Ayakları Kontrol Edin

Makinenin ayakları sallanmanın tek sebebi olabilir. Dengeli durmayan veya gevşemiş ayaklar motorun titreşimine direnç gösteremeyerek sallanmayı oluşturuyor olabilir. Motorun yarattığı titreşim, ayakların taşıyabileceğinden daha fazla olduğunu gösterebilir.Belirtilen kurallara daha dikkatli davranarak makineniz üzerinde kontrol sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda yay, amortisör ve kazan olmak üzere bazı parçaları kontrol ettirmenizde fayda var.