Halk Eğitim Merkezi, üç yıl önce Çal Belediyesi’nin malzeme ve dokuma tezgahı desteğiyle Süller mahallesinde “Yöresel Dokuma Atölyesi” kurarak yöresel halı ve kilim dokuma kursu açtı. Cumhuriyetin 100.yılına ithafen, “100 yılda 100 bin ilmek” isimli sergi açıldı. Serginin açılışına Kaymakam Mert Çanga, Belediye Başkanı Fethi Akcan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Denizli, kursiyerler ve davetliler katıldı. Açılışta konuşan Kaymakam Mert Çanga, Çallı kadınların ilmek ilmek cumhuriyet için, birlik ve beraberliği temsil için halı ve kilimleri dokuduğunu söyleyerek, “Şu anda 12 kursiyerin yaptığı dokumalar sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da tanınmaya başlandı” dedi.

Denizli Fırsatlar Şehri! Çevre İller Denizli’yi Sevdi Denizli Fırsatlar Şehri! Çevre İller Denizli’yi Sevdi
Çal’ın Geleneksel Halısı Londra Yolcusu

BELEDİYE DESTEKLEDİ, HALK EĞİTİM SINIRLARI AŞTI

Çal Belediye Fethi Akcan, Çal’ın birçok mahallesinde yüzlerce yıllık geleneksel halı ve kilimlerin halen dokunduğunu, amaçlarının bu kilimler ve halılar için yurt dışında Pazar oluşturmak olduğunu söyledi. Akcan, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde akademisyenler Doç. Dr. Mustafa Genç ve Doç.Dr. İlker Öztürk’ün destekleriyle Süller halı ve kilimlerine Londra’dan talepler gelmeye başladığını açıkladı. Başkan Akcan, “Geleneksel yöntemlerle dokunan, geleneksel motiflerin işlendiği halı ve kilimlere yurt içi ve yurt dışından talepler gelmeye başlandı. İyi bir Pazar oluştuğu zaman devletimizin ve belediyemizin de desteğiyle halı ve kilim atölyesi açılabilir. Biz bu kursa destek verdik, Halk Eğitim Merkezi sınırları aştı.

Çal’ın Geleneksel Halısı Londra Yolcusu

Cumhuriyetimizin 100.yılına ithafen açılan kursta dokunan halı, Londra’ya gönderilecek. Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda kişi Çal’ın yöresel halı ve kilimleri için özel sipariş veriyor. Geleneksel halı ve kilim kursunu üç yıldır sürdüren Halk Eğitim Merkezi’ni ve kursa destek veren kaymakamımıza teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

Başkan Akcan, geleneksel halı ve kilimlere işlenen motiflerin Türk halkının birlik ve beraberliği temsil ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi