VALİ COŞKUN GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI KUTLADI VALİ COŞKUN GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Büyük Menderes İnisiyatifi ve Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, geçtiğimiz günlerde Sarayköy Belediye Kültür Merkezi’nde Jeotermal akışkanlar masum değildir diyerek söyleşi düzenledi. Gerçekleştirilen programda Buharkent Ziraat Odası Başkanı Nail Özdamar, Jeotermal şirketlerinin atıkları Büyük Menderes Nehrine saldığını belirterek, kamu denetiminin yetersiz olduğunu ifade etti. 

Jeotermalin tarıma ve halk sağlığına etkileri, hukuksal mücadele yöntemleri ile ilgili düzenlenen söyleyişi de Dr. Metin Aydın, Buharkent Ziraat Odası Başkanı Nail Özdamar, Av. Yağmur Yalçın ve Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Baha Yanarca konuşmacı olarak yer almıştı. Siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı söyleşinin soru cevap kısmında Buharkent Ziraat Odası Başkanı Nail Özdamar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisinde jeotermal araştırma komisyonu kurdurulması önerisinde bulundu.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisinde jeotermal araştırma komisyonu kurdurulması konusu program sonunda siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar arasında olabilirliği yüksek bir düşünce olarak görülse de herhangi bir resmi bir atılmadı. Edinilen bilgilere göre bu konunun yetkili mercilerle paylaşılması bekleniyor.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli