31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Denizlililer, Denizli'nin büyükşehir belediye başkanlığı için Bülent Nuri Çavuşoğlu ismini uygun görmüştü. Peki, Bülent Nuri Çavuşoğlu kimdir? Bülent Nuri Çavuşoğlu kaç yaşında, nereli?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çiftçilere Müjde 600 Bin TL'ye Çıktı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çiftçilere Müjde 600 Bin TL'ye Çıktı

Bulent Nuri Cavusoglu Kimdir8

Bülent Nuri Çavuşoğlu Kimdir?  

1 Ağustos 1974 tarihinde Denizli'nin Serinhisar ilçesinde doğan Çavuşoğlu, ilk ve orta öğretiminin ardından, lise döneminin 1 yılını yatılı olarak Denizli Cumhuriyet Lisesinde ve geri kalan yıllarını ise Torbalı Sağlık Meslek Lisesinde tamamladı.

1993-1999 yılları arasında İzmir'e sağlık memuru olarak atanmasının ardından, eğitim ve öğretim hayatına Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde devam etti.

Bulent Nuri Cavusoglu Kimdir7

Denizli barosuna bağlı bir avukat olarak çalışmakta olduğu 2000 yılında, Turizm sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketi kurdu.

2003 yılında Nilgün Hanım ile hayatını birleştiren Bülent Nuri Çavuşoğlu, bu birliktelikten Deniz Çağan ve Mehmet Boran adında iki erkek evlat sahibi oldu.

Bulent Nuri Cavusoglu Kimdir

2010-2012 yılları arasında CHP Denizli İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmasının ardından, 2013-2016 ve 2020-2023 yılları arasında CHP Denizli İl Başkanlığı görevini gerçekleştirdi.

CHP’de Parti Meclisi Üyeliği, Örgüt ve Örgütlenme Koordinatörü görevlerinde faaliyet göstermiş olan Çavuşoğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda, henüz resmileşmeyen sonuçlara göre Denizli Büyükşehir Belediye başkanı seçildi.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya