Kripto para birimi Bitcoin, Londra'da yüzde 7,1 düşüş yaşayarak 62 bin 500 dolardan işlem gördü. Diğer kripto para birimleri Ether, Solana ve Dogecoin gibi altcoinler düşüş trendine uydu.

Akıl almaz dolar tahmini: Erdoğan'a yakın ekonomist kaç liraya düşeceğini duyurdu Akıl almaz dolar tahmini: Erdoğan'a yakın ekonomist kaç liraya düşeceğini duyurdu

Grayscale’in spot Bitcoin ETF fonundan son günlerde 643 milyon dolarlık sermaye çıkışı gerçekleşti. Bu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesinden bu yana görülen en büyük çıkıştı.

Btc

Geçen Hafta Tüm Zamanların Zirvesine Ulaştı

Yaşanan çıkışa rağmen ETF'lere toplam net girişler 12 milyar dolara ulaştı. Yatırımcı ilgisi Bitcoin'in geçen hafta 73 bin 798 dolarla tüm zamanların zirvesine ulaşması sebep oldu. Merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşürerek, daha destekleyici para politikasına yöneleceğine ilişkin söylentiler de geçtiğimiz hafta boyunca Bitcoin'deki artışı desteklemişti. Singapur merkezli QCP Capital bir notunda ETF çıkışlarının bugün de yakından takip edileceğini ve net çıkışların 'düşüş sinyali' olabileceğini belirtti.

Editör: Durmuş Özke