Denizli Büyükşehir Belediyesi üreticiyi desteklemek amacıyla Babadağ, Beyağaç, Buldan, Çameli, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas ilçelerinde bin üreticiye toplam 80 bin adet Gemlik zeytin fidanını yüzde 50 hibe ile verecek. Üreticiler bu destekten yararlanmak için müracaatlarını bağlı bulundukları ilçe tarım müdürlüklerine yapacak. 

2024 yılında da tarım ve hayvancılık desteklerine devam edecek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi yeni yılın ilk 8 kırsal destek projesi arasında olan “Yeni Zeytin Bahçesi Projesi” için müracaatları başlattı. 

Zeytin yetiştiriciliğin ön planda geldiği Babadağ, Beyağaç, Buldan, Çameli, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas ilçelerinde yüksek üretim maliyetlerinden kaynaklı üretimde zorlanan üreticiye zeytin bahçesi tesis edilerek yetiştiriciliğin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Proje kapsamında bin üreticiye toplam 80 bin adet Gemlik zeytin fidanını yüzde 50 hibe ile verecek. Projeye başvurular üreticilerin bağlı bulundukları ilçe tarım müdürlüklerine 22 Aralık 2023 tarihine kadar yapılabilecek.

"Zeytin çok önemli ve stratejik"

Proje kapsamında konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, zeytinin önemi ve stratejik olduğundan bahsederken, Denizli'de son yıllarda zeytin ağacı ve üretilen zeytin ürünlerinin artışına dikkat çekti. Geçen yıl Nisan ayında toplam 7 ilçede 40 bin zeytin fidanı dağıttıklarını ve günlük 60 ton zeytin işleme kapasiteli Zeytinyağı Üretim Tesisi'ni hizmete aldıklarını hatırlatan Başkan Zolan, Kale'de üreticilere 3 adet zeytin eleme makinesi verildiğini söyledi. 

Konuşmasına devam eden Başkan Zolan,  “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerimizle inşallah şehrimizde zeytin üretimi daha da artacak. Atıl durumdaki tarım alanları dağıtacağımız zeytin fidanları ile üretime kazandırılacak. Çiftçimiz daha çok üretecek ve daha çok kazanacak. Tabi ki bundan da Denizli’miz ve ülkemiz kazanacak. Bizlerde üreten insanlarımıza destek olmaya, onların işlerini kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Projemizin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, üreticilerimize bol ve bereketli ürünler dilerim. Allah’ım birlik ve beraberliğimiz daim eylesin.” ifadelerini kullandı.

Bin Üreticiye 80 Bin Zeytin Fidanı Dağıtılacak
Bin Üreticiye 80 Bin Zeytin Fidanı Dağıtılacak

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na Gireceklerin Dikkatine! Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na Gireceklerin Dikkatine!
Editör: Haber Merkezi