Çivril’de 1 Haziran tarihinde başlayan Nilüfer turları yoğun talep görüyor.

Tur şirketlerinin Çivril’i güzergâhlarına dahil etmesiyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelen Beydilli ve Seraserli mahallerinde yaşanan yoğunluk bazı sıkıntılara yol açıyor.

2020 yılında başlayan Nilüfer turizmi, artan aşırı talep ve yığılmadan dolayı tıkanma noktasına geldi. Gezi platformlarında Çivril Işıklı gölünü görüp Nilüfer turu yapmak isteyenlerin büyük ilgi gösterdiği Beydilli ve Seraserli mahallelerinde kayık turları taleplere yetişemez hale gelirken uzun süre kayık sırası bekleyen gezgin ve turistler durumdan duydukları şikâyetleri dile getiriyor. Turizmle yeni tanışan Çivril’de yaşanan acemilikler ve olumsuzluklar turizmi başlamadan bitirme endişesi yaşatıyor.

BAŞLAMADAN BİTİRMEYELİM

En büyük sorun Yönlendirme ve Navigasyon

Tatil ve hafta sonu ziyareti için kendi imkânları ile Çivril’e gelen birçok turist, en büyük sorunun Nilüfer turu için yapılan yol bilgilendirmesinin olduğunu belirterek “navigasyona Nilüfer turu yazdığımızda çıkan nokta ile gölün hiçbir bağlantısı yok. En iyi ihtimalle Seraserli mahallesine yönlendiriyor ama orada da yeterli işaret ve levha olmayınca çoğu kişi saatlerce göle gireceği noktayı arıyor. Şehirlerarası bağlantı ve ana yollarda mutlaka gölün hangi noktasında nasıl bir hizmet varsa bilgilendirme yapılmalı. Bu bilgilendirme internet ortamına da aktarılmalı. İnsanlar 3 saat 4 saat araç kullanıp Çivril’e geliyor en az iki saat Çivril’de gölü arıyor çok yazık ve insanları Çivril’den soğutan bir eksiklik” diyerek tepki gösterdiler.

Tabela kargaşası yolu kaybettiriyor

Çivril’e gelen birçok turist yolda bulunan tabelaların eski ve tahrip edilmiş olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek “yolda ilerlerken elle yazılmış bazı tabelalar görüyoruz, kaybolmanın da verdiği gerginlikle o tabelaları takip ediyoruz bir noktadan sonra tabelaların üzerine başka yönü gösteren işaretler yazıldığını görüyoruz. Bunların kesinlikle temizlenmesi ve tek tip yönlendirme olması gerek” diyerek kargaşanın boyutunu gözler önüne serdiler.

Sosyal paylaşım ve gezi sitelerinde olumsuz tepkiler arttı.

Fiyat ve tur tarifesi olmalı

Çivril’i gezi sayfaları ve platformlarında gördükleri fotoğraflar sebebiyle görmeye gelen birçok gezgin yaşanan olumsuzlukları ve deneyimlerini sayfalarda paylaşılırken bazı gezginler durumu yaptıkları canlı yayınlar ile izleyici ve takipçileri ile paylaşıyor. Özellikle kayık sırasının çok olduğunu belirten gezginler kayık sırası ve fiyat tarifesinin belirlenmesi gerektiğini belirterek “yoğunluk artınca bazen fırsat avcılığı başlıyor. Ya tur süresi kısalıyor güzergah değişiyor yada fiyat artıyor geçen yıllarda buraya gelenler durumun farkına varıyor itiraz ediyor ama ilk defa gelenler maalesef kandırılmış oluyor. Bunun önüne geçmek için güzergah ve süre ile iğli fiyat tarifesini gösteren bir levha bilgilendirme tabelasının olması uygun olacaktır” dediler.

Editör: Haber Merkezi