Tüm Türkiye’de çiftçiler mazot, gübre, tarla icarı, su fiyatları sebebiyle borçlanarak üretime gidiyor. Enflasyon sebebiyle de alım ve karışlama gücü düşen çiftçilere bir sürprizde zamlanan tarımsal sulama fiyatlarından geldi. Tavaslı üretici ise durumdan şikayetçi.  

Tavas Bölgesinde sulama birliği geçen yıl verilen ton başına 3,90 TL olan sulama bedelini devlet destekleri ile 1,95 TL’ ye düşürmüştü. Sulama birliğinde alınan karar ile ton başına 3,90 TL olan sulama bedeli bu yıl için 7, 60 TL’ye çıktı. 

Zamlı sigara fiyatları belli oldu: İşte öne çekilen zamlı liste Zamlı sigara fiyatları belli oldu: İşte öne çekilen zamlı liste

Kadi̇r Tatik Paylaşim

Konuyla ilgili Denizli Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunarak “takipçisi olacağım” dedi. Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık yaptığı paylaşımında, “Tavaslı çiftçilerimiz adına sesleniyorum. Geçen yıl 1,95 TL (destekleme sonrası) olan sulama suyunun fiyatı nasıl olurda 7,60 TL'ye çıkar. Lütfen duyarlı olalım ve su fiyatlarında desteklemeyi geri getirip su fiyatlarını da makul seviyelere düşürelim. Konunun meclis gündemine taşınması noktasında da takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum. Çiftçi üretmez ise ne tüketeceksiniz?” ifadelerine yer verdi.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli