Birgün Gazetesi Denizli’de okurlarıyla buluştu. Yazar ve 25-26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altınok ve Birgün Gazetesi Koordinatörü Yaşar Aydın konuşmacı olarak katıldı. Birgün Gazetesi'nin yayın hayatı ve özgür basının konuşulduğu program TMMOB toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Birgün Gazetesi Denizli’de okurlarıyla buluşuyor programına Veli-Der Denizli Şubesi, Eğitim sen Denizli Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Denizli Şubesi, Türkiye İşçi Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Yağmur Yalçın, EMEP Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Özcan Göçer, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve pek çok STK katılım gösterdi.

"Mücadelem 5 Yıldır Devam Ediyor"

Özgür Özel’den Çavuşoğlu’na Övgü Dolu Sözler! Özgür Özel’den Çavuşoğlu’na Övgü Dolu Sözler!

Gerçekleşen programda Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Basınla ilgili çok büyük sıkıntılarımız var belediye başkanı olmadan önce çok farklı bakıyorduk olaya işin bu penceresi çok daha farklı. Bunun en temel sebebi hiç şüphesiz iktidarın hak hukuk tanımaması, adaleti tanımaması, basına olan sansürü, eleştiriyi kabul etmemesi, sadece kendi sesinin çıkmasını istemesi. Türkiye 25 yıldır bir algı yönetimiyle yönetildiği için bizler de çalışmak durumunda kalabiliyoruz hem dijital hem de yazılı basınla çünkü kimse bunun öncesini ve sonrasını araştırmıyor, sormuyor. Sadece o anda gördüğüne ve duyduğuna inanıyor bu yönde mücadelem 5 yıldır devam ediyor ve etmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Şeniz Doğan O Programda Konuştu

"Tesislerimizde Özgür Basına Yer Veriyoruz"

Özür basını Merkezefendi tesislerinde bulundurmanın kendisi için büyük bir önem taşıdığını söyleyen Başkan Şeniz Doğan, “Tabi birbirimize destek olmak çok önemli şunu da belirtmek istiyorum. Tesislerimizin her yerinde gerek Birgün gerek Cumhuriyet Gazetesi gerek Evrensel Gazetesi’nin her yerde olmasına dikkat ediyoruz. Aynı zamanda gençlere yönelik dergilerimizin oralarda bulunmasına çok önem gösteriyorum ki bir farkındalık oluşsun” dedi.

Başkan Şeniz Doğan O Programda Konuştu

"Algı Operasyonu Var Fark Ediyoruz, Mücadele Ediyoruz."

Okumanın önemine de vurgu yapan Başkan Şeniz Doğan, “Hayatın telaşı, günlük akış, hayat şartlarının zorluğundan dolayı okumuyoruz. Ben de çok yoğun bir tempo ile çalıştığım için anca geceleri okuyabiliyorum. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi bu. Artık hap bilgi, hazır bilgiyle yola devam ediyoruz. Böyle olunca da tamamen görsel bir hafızayla o bilgileri alıyoruz. Tabi sadece son dönemde yandaş kanallar, yandaş medya üzerinden büyük bir algı operasyonu ile birlikte Türkiye’nin çok feci bir şekilde yönlendirildiğini hepimiz görüyoruz.

Bugün bu yönlendirmenin gençler üzerinde çok kötü etkisi olduğunu görüyoruz. Yönlendirilen basının tamamen gençleri dergi, gazeteden uzaklaştırdığını görüyorum. Yerel yöneticiler olarak bizlerin bu sorunları bildiğimizi ve bunun mücadelesini her alana yaydığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi