2014 yılında AK Parti’den Kale Belediye Başkanı seçilen Erkan Hayla, ilçede bulunan “Devlet Bahçeli Stadyumu” ve “Recep Tayyip Erdoğan Güreş Meydanı” olarak değiştirmişti. 31 Mart seçimlerinin ardından CHP’den Kale Belediye Başkanı seçilen Erkan Hayla, söz konusu stat ve güreş meydanının ismi tekrar değiştirdi.

Kale Belediyesi meclis toplantısında alınan karar doğrultusuyla Recep Tayyip Erdoğan Er Meydanı'nın ismi değiştirilerek “Durmuş İncedayı”nın ismi verildi. Dr. Devlet Bahçeli Stadyumu’nun ismi ise “Emmoğlu Kemal Candan” olarak değiştirildi.

Başkan Hayla, “ Atatürk İsimi Silindi, Bu Tepkiyi Vermediniz1

Denizli Milletvekili TBMM’de Zamları Anlatarak Çitçiler Gününü Kutladı Denizli Milletvekili TBMM’de Zamları Anlatarak Çitçiler Gününü Kutladı

“Halktan Peki Geldi”

Yapılan bu değişiklik sonrası alınan bu isim değişikliği kararının siyasi bir karar olduğu yönünde yorumlar yapıldı, yapılan değişikliklere tepki gösterildi. Bu tepkilerin ardından genccivrilgazetesi.com’a açıklama yapan Erkan Hayla, “Benim bu aldığım karar siyasi değildir. Eğer siyasi olsaydı kendi liderimin ismini verirdim ben buralara. Halktan peki geldi, spor faaliyeti yapılan alanların siyasi isim bulundurulmaması konusunda. Bende bu konuyu meclisimde değerlendirdim. Meclisimde uygun gördü, meclis kararıyla isim değişikliği kararını aldık. Stadımıza rahmetli bir amigomuz var, gariban bir adamdı, hiçbir varlığı yoktu, bir tane engelli çocuğu vardı. Bu adam tüm hayatını Kalespor’a vermiş bir adamdı. Onun adını verdik. Güreş alanımıza da ilçemize büyük hizmetlerde bulunmuş, belki ilçemizin köyden şehre dönüşmesindeki büyük etmenlerden birisi olmuş, vefakar, cefakar bir belediye başkanımızın adını verdik. Bu başkanımızda şuanda hasta. Belki son günlerini yaşıyor. Sağlığında onu onure etmek istedik. Olay bundan ibaret” dedi.

Başkan Hayla, “ Atatürk İsimi Silindi, Bu Tepkiyi Vermediniz2

“İl Başkanı Beni Aramadan Sosyal Medyada İnsanları Tahrik Ediyor”

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın sosyal medya hesabı üzerinden isim değişikli ile ilgili yaptığı paylaşıma ve bu paylaşımın atına gelen yorumlara tepki gösteren Hayla “Benim üzüldüğü tek nokta, bu alanlara isimleri ben verdim. O gün ne Ak Parti İl Başkanı güreş alanının açılışına geldi, ne Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı stadın açılışına geldi. Tebrik telefonu dahi almadım hiç birinden. Ben bu isimleri verirken Cumhur İttifakı yoktu. Onlar birbirlerine saldırıyordu. Ben böyleyken AK Parti Belediye Başkanıyken Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bey’in ismini stada verdim. Bir tane tebrik telefonu dahi almadım. Herkes Milliyetçi Hareket Partili oldu. O zaman neredeydiniz? Niye tebrik etmediniz? O gün Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı bile beni tebrik etmedi. Şimdi kalkmışlar herkes Devlet Bahçelici oldu, herkesten bir tepki. İl Başkanı isim değişikliği ile ilgili sosyal medyadan paylaşım yapmış onun altındaki yorumları gördüm. İlçe başkanı ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ yazmış, bu nedir ya? Bir kere koskoca İl Başkanının beni aramadan sosyal medyada insanları tahrik ediyor. Hiçbir siyasi çevre de bunu doğru bulmaz. Resmen tahrik amaçlı. Keşke bir arasaydı bir sorsaydı. Biz Mehmet Ali Beyle abi kardeş gibiydik. Ben bu tepkilerin tamamen şov amaçlı olduğunu düşünüyorum. Siyasi bir karar almadım ki, ben burada siyasi bir şey gözetmedim ki. Ben tamamen bu tepkilerin şov amacı olduğunu düşünüyorum. Benim burada ülkücülerde kardeşim, Ak Partililer de kardeşim. Ben hepsinden de oy aldım. İsim değişikliği sonrası halkımdan tepki almadım. Hatta Ak Partililerden de almadım, MHP’lilerden de almadım. Sonuçta niçin yaptığımı ben insanlara özetledim” ifadelerini kullandı.

“Kim liderinin ismini nereye vermiş?”

Kendisinden önce Denizli’de hiçbir belediye başkanının, Cumhurbaşkanın ismini vermediğini ifade eden Erkan Hayla “2014-2019 yılları arasında 20 tane belediye başkanı vardı. Kim liderinin ismini nereye vermiş? Ak Partili belediye Başkanları, Cumhurbaşkanının ismini hiçbir yere veremezken ben verdim. 17 tane Ak Parti Belediye Başkanı vardı. Nihat Zeybekci ismi verildi, Recep Tayyip Erdoğan ismi verildi mi? Niye ben tebrik edilmedim? Niye ben görevden uzaklaştırıldım?

Bu isimleri ben vermiştim, Muhsin Yazıcıoğlu ismini de ben köprüye vermiştim. Onun il başkanı da açılışına gelmemişti. Şimdi hepsi siyasi şov yapıyor. Bırakın bu işlere takılmayı. Bu memleketten Atatürk isimleri silindi, TC tabelaları indirildi. Bu tepkiyi verdiniz mi?” şeklinde konuştu.

Editör: Kardelen Başol