Bayramın yaklaşmasıyla birlikte merak konusu olan bayram ikramiyesi hakkında çalışmalar sürüyor. Emeklilerin yakından takip ettiği bayram ikramiyesiyle ilgili yasanın meclisten ne zaman geçeceği ve miktarının ne kadar olacağı soruları açığa kavuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda bayram ikramiyesine dair neler var? İşte detaylar…

İkramiye Tutarında Artış Var Mı?

Çivrilli Esnaf Nurullah Gümüş Kurtarılamadı Çivrilli Esnaf Nurullah Gümüş Kurtarılamadı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısı sonrası bayram ikramiyesi hakkında konuştu. Emekli bayram ikramiyesi tutarının 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, "Yasa Meclis'ten geçti. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak." ifadelerinde bulundu.

Ikramiye1

İkramiyeler Hesaplara Ne Zaman Yatacak?

İkramiyelerin hesaplara ne zaman yatacağı konusunda da açıklamalarda bulunan Işıkhan, ödeme günlerini planladıklarını ifade edip "Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız." diye konuştu.

Prim Günü Eşitlenmesi

Gazetecilerin "Prim günü eşitlenmesi konusunda da seçim sonrası çalışmanız olur mu?" sorusuna yanıt veren Işıkhan, konunun Orta Vadeli Program'da (OVP) olduğunu ileterek düzenleme içine alınacağını ifade etti. "İstihdamı artırmak, kayıt dışılığını azaltmak bizim en önemli hedeflerimiz arasında" ifadelerini kullanan Işıkhan, "Emekliler yılıyla ilgili desteklerimiz olacak. Çalışmalarımız devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya