Denizli’de tekstil sektöründe önemli bir yere sahip olan Babadağlılar İşhanı’nda, Ramazan dolayısıyla talep düşüklüğü yaşanıyor. Ev tekstili alanında yer alan tüm ürünleri tezgahında bulunduran, toptan ve perakende olarak satışını gerçekleştiren işhanı esnafı, çarşının eski doluluğuna geri dönmesi için bayramın gelmesini bekliyor.

Babadaglilar Ishaninda Ticaret Bitti Mi Esnaf Sikintida3

"Esnaf Sıkıntıda!"

Çarşıda ticaretin kalmadığını belirten işhanı müdürü İsmail Özden, “Ramazan döneminde burada hiçbir şey olmuyor. Bayramdan sonra burası hareketlenir. Yaz sezonunda iş olur burada. Kışın, insanlar ancak kendini çevirir. Yazın dışarıdan insanlar geldiği için cazip burası” ifadelerinde bulunuyor. Çarşıdaki müdürlük görevinin 10’uncu yılını dolduran İsmail Özden, işhanı içerisindeki fiyatların dışarıya göre daha uygun olduğunu belirterek, “Herkes aynı ürünü sattığı için rekabet ortamı çok fazladır burada. O yüzden fiyatlar dışarıya göre daha uygundur” diyor. Çarşı esnafının sıkıntıda olduğunu da dile getiren Özden, “Esnaf, ekonomik krizden dolayı ticaretin yürümemesinden dert yanıyor. Esnaf bu yüzden sıkıntıda” ifadelerinde bulunuyor.

Babadaglilar Ishaninda Ticaret Bitti Mi Esnaf Sikintida4

Esnaf Bu Duruma Ne Diyor?

Babadağlılar İşhanı’nda uzun yıllardır esnaflık yapan Mehmet Akif Uyan, Ramazan dolayısıyla çarşı içerisinde durgunluk yaşandığını onaylıyor. İşhanına olan talepte artışın gerçekleşmesi için bayramın gelmesi gerektiğini ifade eden Uyan, işhanının genel popülaritesinin ise her geçen yıl arttığını söylüyor. Yeni yapılan Ege Kent Müzesi’nin kendilerine fayda sağlayacağını belirten esnaf Uyan, “İşhanına gösterilen rağbetten memnunuz. Her geçen yıl katlanarak artan müşterilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Valiliğin yanına yeni müzemiz açıldı. Onun bize çok faydası olur” görüşlerinde bulunuyor.

“Sıkıntımız Sadece Enflasyondur”

Denizli Yeni Dönem Askerlerini Otogardan Coşkuyla Uğurladı! Denizli Yeni Dönem Askerlerini Otogardan Coşkuyla Uğurladı!

Türkiye’de neredeyse tüm sektörlere etki eden enflasyona da atıfta bulunan Mehmet Akif Uyan, “Sıkıntımız sadece enflasyondur. Örneğin, 3 liralık malı 5 liraya satıyoruz. Ama bakıyoruz ki o mal, yerinde 5 lira olmuş. Biz günü geçirmeye çalışıyoruz. Eski koşullarda herkes kârını hesaplayabiliyordu ama şu an öyle bir ortam yok” ifadelerinde bulunuyor.

Babadaglilar Ishaninda Ticaret Bitti Mi Esnaf Sikintida77

"Önce Satıcının Kaliteden Anlaması Gerekiyor!"

Babadağlılar İşhanı’nda uzun bir süredir ticari faaliyetlerini sürdüren bir diğer esnaf Necati Karaşin, tekstil ürünlerinin satışının gelenekselliğe bağlı kalınmayarak dijital ortamda da yapılması gerektiğini vurguluyor. İşhan içerisinde satılan ürünlerin tasarımlarında da yenileşme olması gerektiğini vurgulayan Karaşin, mal kalitesinin önemine de ayrı bir perspektiften dikkat çekiyor. Malın kalitesinin, müşteriden önce satıcının anlaması gerektiğini ifade eden Necati Karaşin, “Ürünün kalitesini önce satıcının anlaması gerekiyor. Satıcı, ürünün fabrikadaki üretim aşamasında kullanılan ipliğin kalitesinden anlamalı. Eğer satıcı, kaliteli malı tezgahına koyarsa, zaten müşteri ürünü eline aldığı zaman kalitesini anlar” açıklamalarında bulunuyor.

Babadaglilar Ishaninda Ticaret Bitti Mi Esnaf Sikintida6

Editör: Ali İhsan Sivrikaya