18-32 yaş arası artık para ödemeyecek: Ücretsiz olacağı açıklandı 18-32 yaş arası artık para ödemeyecek: Ücretsiz olacağı açıklandı

31 Mart yerel seçimlerinden öncesinde asgari ücrete ara zam gelmeyeceği bildirilmişti. Seçimlerden sonra bu kararda değişiklik olma ihtimali gündeme geldi. Bu kapsamda asgari ücreti ara zam geleceğine ilişkin haberler öne sürüldü.

Küresel ekonomik kriz kendisini Türkiye'de yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile hissettiriyor. Haberler.com’da yer alan bir habere göre, asgari ücrete ara zam yapmaya sıcak bakılıyor lakin ekonomi yönetiminin tavrının olumsuz olduğu söyleniyor. Öte yandan doğal gaz ve elektrik gibi kamu zamlarının ertelendiğini, bu zamların Haziran ayında enflasyon açıklandıktan sonra yansıtılması halinde Eylül ayı gibi asgari ücrete ara zam yapılabileceğini öne sürüyor.

Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Gelecek?

Çalışanların en çok merak ettiği konulardan biri de olası bir zam durumunda rakamın ne olacağı yönünde. O konuda da 3 ya da 4 bin liralık bir artışın konuşulduğu ifade ediliyor.

Editör: Haber Merkezi