Türkiye'de asgari ücretlinin yaşadığı maddi sıkıntılar, geniş bir kesimin ortak sorunu haline gelmiş durumda. Bu nedenle, hükümetin asgari ücretlilere yönelik yapacağı destekler, toplumun genel refahı için önemli bir adım olacak.

2024 yılı için güncellenen asgari ücret rakamları Ocak ayında açıklanmış ve net asgari ücret 17.002 TL ve brüt ücret ise 20.002 TL’ye yükselmişti. Ancak artan enflasyon ve peş peşe gelen zamlar karşısında asgari ücret eridi.

Milyonlar Temmuz’da asgari ücrete ara zam beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ara zam kapısını kapattı. Işıkhan'ın Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını açıklaması, milyonlarca asgari ücretli çalışanı hayal kırıklığına uğrattı.

DEVLET BU DESTEĞİ DUYURACAK

Enflasyon karşısında aldığı maaşları eriyen ve geçinmekte zorluk çeken asgari ücretliyi heyecanlandıran haber geldi. Ankara'dan sızan kulis bilgisine göre, yeni bir asgari ücret formülü üzerinde çalışılıyor.

Üzerinde çalışılan yeni düzenlemede asgari ücretlilere de aynı emeklilere uygulanacak destek paketi yeni bir destek paketi yapılacağı iddia edildi. Yeni yapılacak destek paketinin ayrıntıları da sızdı.

Yeni destek paketinde, asgari ücretlilere yönelik ek bir gelir sağlanması planlanıyor. Bu kapsamda, emekli maaşlarındaki zam oranıyla paralel olarak asgari ücretin destekleneceği bekleniyor.

BU PARA VERİLECEK

Arabası olan dikkat: ÖTV ve MTV'leri bu şekilde geri alabilirsiniz Arabası olan dikkat: ÖTV ve MTV'leri bu şekilde geri alabilirsiniz

Bununla birlikte, devletin 4 bin TL'lik emekli maaşı zammına denk gelecek şekilde asgari ücrete 2 bin TL destek ödemesi yapması öngörülüyor.

Asgari ücretlinin yanı sıra, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için destek paketlerinin devreye sokulacağı söyleniyor. Bu desteklerin, indirimli ulaşım ve gıda kartları şeklinde sağlanması bekleniyor.

İddiaya göre, bu yeni düzenlemelerle ilgili çalışmaların Mayıs ayının başlayacağı konuşuluyor. Emekli maaşlarının netlik kazanmasının ardından, asgari ücret rakamlarına ilişkin devlet desteğinin ve diğer ek formüllerin uygulanarak vatandaşların bir nebze de olsa yaşamını kolaylaştırması amaçlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ