Denizli'de ve tüm üllke genelinde  trafik ve kaskoda yaşanan fiyat artışları araç sahiplerinin ‘daha uyguna poliçe nerede kestirebiliriz?’ sorusuyla karşı karşıya bırakıyor. Vatandaşlar tanıdık acenteler yerine online işlem yapmayı tercih ediyorlar. Sigorta uzmanları vatandaşları poliçe kestirirken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

“Poliçe Satın Alırken Paranızdan Olmayın!”

 Sigorta sektörüne gelen zamlar dolandırıcıların gözünü bu sektöre çevirmesine yetti. Kendilerine resmi acente görüntüsü veren dolandırıcılar vatandaşları kandırmak için bin bir türlü yöntem kullanıyorlar. Kendilerine kurumsallık imajı yaratmaya çalışan dolandırıcılar vatandaşları kurdukları sahte çağrı merkezlerinden arayarak ağlarına düşürüyorlar. Araç sahiplerinin bu hususta uyanık olmalarını söyleyen Sigorta Teknik Personeli Halil Kasapoğlu: “lütfen sürücüler sırf üç beş kuruş ucuz diye bilmedikleri firmalardan araçlarına poliçe kestirmesinler. Bilindik, güvenilir acentelerden işlem yaptırsınlar. Pirince giderken evdeki bulgurdan olurlar. Ellerindeki paradan da olmasınlar. ”diyerek uyarılarda bulundu.  

EİB’de 1 sektör 2 milyar doları, 8 sektör 1 milyar doları aştı EİB’de 1 sektör 2 milyar doları, 8 sektör 1 milyar doları aştı

“İndirimli Teklif Tuzağına Düşmeyin !”

 Trafik sigortası olmadığında trafikte seyahat etmek kanunen yasak olduğundan araç sahipleri her yıl düzenli olarak araçlarını sigortalatırlar. Son dönemde artan fiyatlara karşı vatandaşlar kendini korumak istiyor. Fakat bu alanda da dolandırıcılar boş durmuyor diyen Kasapoğlu: “Promosyon ve indirim vaadi dolandırıcıların en çok kullandığı yöntemlerden birisi. En çok buna dikkat etmeli sürücüler. Çünkü sigorta sektöründe kâr marjı düşük olduğu için teklif veren firmalar arasında uçurum olacak şekilde fiyat farkı olmaz. Fiyatlar o kadar oynamaz, büyük oranlarda indirim söz konusu olmaz. O yüzden vatandaşlar indirim, kampanya tuzaklarına düşmesinler. Poliçe kesen şirketin güvenilir olduğundan emin olsunlar.” dedi.