Yurtlarda yaşanan cinsel istismar vakaları yüzünden öğrenciler ve aileleri artık diken üstünde. Yine herkesi huzursuz eden bir olayın haberi Antalya’dan geldi.

Antalya ilinin Alanya ilçesinde özel bir yurtta görevli eğitmen G.R.U.’nun, 14 yaş altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

İddialar üzerine hakkında şikayet oluşturulan eğitmen polis merkezinde ifadeye alınıp serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan G.R.U. hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, suç duyurusunda bulunmuş, 21 Kasım 2023’te Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile yeniden gözlatına alınan G.R.U. tutuklanmıştı.

Antalyada Yurt Skandali Erkek Ogrencilere Cinsel Istismar1

Yürütülen soruşturmada alınan ifadeler kapsamında mağdur öğrenci sayısının 10 olduğu tespit edildi.

G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar', 'çocuğa karşı cinsel taciz', 'çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek', 1 öğrenciye yönelik ise 'nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Düzenlenen iddianamede öğrencilerin ifadeleri dikkat çekti. Öğrenciler, eğitmenlerinin özel bölgelerine dokunduğunu, müstehcen tekliflerde bulunduğunu, cinsel çağrışım uyandırabilecek oyun oynattığını, kendisine karşı çıkıldığında ise fiziksel şiddet uygulandığını, müstehcen içerikli videolar izletip konuştuğunu, bazı çocukların karı koca şeklinde eşleştirildiğini ve “gel seni karım yapayım” dediğini beyan ettiler.

Ahlaksızlık İçin Ne Numaralar Çevirmiş!

Öğrencilerden birinin ifadesi ise ailelerin tüylerini diken diken etti. G.R.U.’nun kendisini yatakhaneye götürüp kimse duymasın diye elektrik süpürgesini açıp istismarda bulunduğunu anlatan öğrenci, diğer öğrencilere de müstehcen söylemlerde bulunduğunu ifade etti.

“Özel” yurdun “eğitmeni” G.R.U. ifadesinde "Zaman zaman çocuklarla şakalaşmaktayım. Şakalaşma esnasında 'karım' şeklinde söylemde bulunmuştum. Bunu cinsel bir amaçla yapmadım, özel bölgelerine dokunmadım" dedi. Sapık eğitmenin cep telefonu incelendiğinde ise müstehcen internet sitelerine girildiği, müstehcen sosyal medya siteleri ve gruplarına üye olunduğu, cihaz içerisinde müstehcen görüntülerin kayıtlı olduğu, ifşa videolarının paylaşıldığı internet sitelerine girildiği, erkek erkeğe müstehcen görüntülerin kayıtlı olduğu, sosyal medya üzerinden erkeklerle cinsel içerikli yazışmalar ve fotoğraf paylaşımları olduğu, çocukların beyanına ilişkin başkalarıyla küfürlü mesajlaşmalar olduğu ve sosyal medyada 4 farklı kullanıcı hesabı bulunduğu tespit edildi.

Ek ifadelerde de G.R.U.'nun çocuklara birbirlerinin çantalarından eşya aldırıp kendisine getirttiği, telefondan oynadığı oyuna çocukların parasıyla eşya almak için para yüklettiği, oyunda yenildiği zaman da sinirlenip çocuklara vurduğu ve Atatürk'e hakaret ettiği iddiaları da yer aldı.

Antalyada Yurt Skandali Erkek Ogrencilere Cinsel Istismar

Talihsiz Adam, Başını Taş Duvara Çarparak Hayatını Kaybetti! Talihsiz Adam, Başını Taş Duvara Çarparak Hayatını Kaybetti!

İsmini vermek istemeyen davacı ailelerden biri, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. "Oğlum, taciz olayını yeğenlerime anlatmış. Biz de o gün öğrendik. Beni binanın arka tarafına çektiler. 'Teyze bir şey söyleyeceğiz' dediler ve söylediler. O anda beynimden aşağı kaynar sular döküldü. Çocuklardan isimleri aldım. Gerçekliğini öğrenmeye çalıştım. O anda sinirlenerek G.R.U.'yu aradım. Hoca, 'Öyle bir şey yok' dedi. 5 dakika sonra yurda gittik. G.R.U. kaçmıştı. Oğlum bize olayların çok defa yaşandığını anlattı. Oğlum, G.R.U.'nun kendisine de cinsel ilişki teklif ettiğini ve kabul etmeyince çok kötü davrandığını söyledi. Dayak olayları da çıktı. Bir videoda dayak anı görülüyor. Normalde de geldiği günden beri bütün çocuklara dayak atıyormuş. Herkes dayak yiyormuş." Dedi.v

Editör: Kardelen Başol