31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri gerçekleştirildi. Yıllarca konuşulacak bir seçim sonucu ortaya çıktı. Gayri resmi sonuçlara göre, 2023 genel seçimlerinde Altılı Masa'nın üyesi olan Saadet Partisi, yüzde 1,09 oran ile 503 bin 216 oy alırken, Deva Partisi yüzde 0,32 oran ile 150 bin 603 oy aldı. Demokrat Parti yüzde 0,20 oran ile 92 bin 137 oy alırken, Gelecek Partisi yüzde 0,07 oran ile 92 bin 137 oy aldı. Toplam olarak dört parti yüzde 1,68 oran ile 780 bin 188 oy aldı.

Tek Başına Geçti

Gayri resmi sonuçların yayınlanmasının ardından, Altılı Masa’nın dört üyesinin toplam aldığı oydan fazla oy alan Zafer Partisi dikkat çekti. Zafer Partisi yüzde 1,73 oran ile 801 bin 183 oy aldı. Geçtiğimiz genel seçim sürecinde CHP ve İYİ Parti ile ittifak adı altında ortak aday çıkaran dört partinin oyunu geçen Zafer Partisi, hiç belediye başkanı kazanmadı. 

Denizli’de Durum Daha Vahim

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi büyük hezimete uğradı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan DEVA Partisi adayı Mehmet Mirza yüzde 0,32 oran ile 2 bin 80 oy alırken, Demokrat Parti adayı Kerim Kulalı yüzde 0,26 oran ile bin 686 oy aldı. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ortak adayı ve Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün yüzde 0,29 oran ile sadece bin 880 oy alabildi. Dört partinin adayları Denizli’de toplamda yüzde 0,87 oran ile 5 bin 646 oy aldı.

Sema

Çavuşoğlu, Milletvekili Özkan’dan yetimin hakkını sordu Çavuşoğlu, Milletvekili Özkan’dan yetimin hakkını sordu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Zafer Partisi Adayı Nuri Dalyan ise tek başına yüzde 1,65 oran ile 10 bin 506 oy aldı. Altılı masanın dört ortağının Denizli’de aldığı oranı, Zafer Partisi’nin tek başına neredeyse iki katı oranda oy alması dikkat çekti. 

Nasıl Milletvekili Oldu?

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından birisi olan Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, bu seçimlerde başarısız oldu. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ortak adayı olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday olan Sema Silkin Ün, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sıralarından meclise girmişti. Bu seçim sonucunu analiz eden uzmanlar, Gelecek Partisi’nin CHP seçmeni olmasaydı Sema Silkin Ün’ü meclise sokamayacağının kanıtı olarak öne sürüyor.