Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli 29 Ekim Bulvarı'nda partisince düzenlenen mitinge katıldı. Gerçekleşen miting ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi ve TÜM Bel-Sen'den tepki geldi. CHP Denizli İl Başkanı gerçekleşen miting ile ilgili, “Sözde mitingin bedelini su faturaları ile vatandaşa ödetecekler” dedi.  

Denizli CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum gerçekleşen AK Parti mitingi ile ilgili açıklamada bulundu. Başkan Horzum, “AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın mitinginin faturası Denizlili vatandaşlarımıza kesildi. Günler öncesinden bütün billboard ve broşürlerle tanıtımı yapılan miting için Ankara kodlu telefon aramaları yapıldı. Bu da yetmezmiş gibi kentin altını üstüne getirdiler, ‘yol çalışması’ adı altında süslemeler yaparak Denizlimiz'i ‘Maskeli Balo’ salonuna çevirdiler.  

Bugün ise bambaşka bir aymazlıkla karşımıza çıktılar. Vatandaşın ulaşımı için kullanılması gereken Denizli Büyükşehir Belediye Otobüsleri, miting alanına ücretsiz servis için tahsis edildi. Vatandaşımızın talepleri doğrultusunda ilçelere halk otobüsü göndermeyen zihniyet, aynı otobüslerle bugün Çameli’den Çivril’e, Çardak’tan Sarayköy’e bütün ilçelere ücretsiz taşımacılık hizmeti verdi” dedi.  

Konuyla ilgili vatandaşlara soru yönelten Denizli CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum; 

1- Halkın vergileri ile halkın kullanımına tahsis edilen bu otobüsler hangi hatlardan çekildi?  

2- Bu otobüsleri, halkın vergileri ile maaşları ödenen belediyenin görevli personeli mi kullanıyor?  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çiftçilere Müjde 600 Bin TL'ye Çıktı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çiftçilere Müjde 600 Bin TL'ye Çıktı

3- Miting alanınıza ücretsiz sefer yaparak vatandaş toplayan otobüslerin mazotları hangi kaynaktan karşılanıyor? 

4- Sözde miting faturanızı, kentin dört bir yanında ‘Geçinemiyoruz’ diye isyan eden, açlık sınırı altındaki vatandaşlarımızdan toplanan vergilerle ödemeye hiç mi utanmıyorsunuz? 

5- Bir haftadan beri AKP ve aynı partili zihniyetle yönetilen büyükşehir belediyesi miting için yaptığı, personel, caddelere ‘makyaj’, yollara temizlik, belediye otobüslerinin seferleri bedelini, hangi ay keseceğiniz su faturası ile halka ödeteceksiniz? 

6- Ana arterlerdeki çöp kovalarını dahi kaldırarak, güvenlikte ‘Kırmızı kod’ çalışmalarınızla mı halkla buluşacaksınız? 

7- Sözde ‘Halk için yapılan mitinginizde’ belediye çalışanlarınızı tehditle miting alanlarına, hangi vicdan ve hangi kamu görevi ile gönderiyorsunuz? Rant dağının görünen parçasıydı bugün gördüğümüz tablo. Görünmeyenler ise onların günahı olarak kalacak. Biz Denizlili vatandaşlarımızın hakkını korumak için daima bu soruların cevabının peşinde olacağız. Merak etmeyin Denizlili hemşerilerim 31 Mart’ta israf düzeni bitecek, hizmet anlayışı şehrimize hakim olacak” açıklamasında bulundu. 

“Zarar Parti Tarafından Karşılanmalı” 

Bugün gerçekleşen miting ile ilgili bir tepki de Denizli Tüm Bel-Sen'den geldi. Denizli Tüm Bel-Sen eleştirileri ise belediye otobüslerinin miting için ücretsiz sefer yapmasıyla ilgili oldu. Tüm Bel-Sen Denizli Şubesi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında “AKP’li belediye ve bağlı kuruluşlarda çalışan işçi ve emekçilerin katılan-katılmayan şeklinde listeler yapılarak götürüldüğü mitinge ücretsiz sefer yapan belediye otobüslerine parası olmayan işçi, emekçi ve öğrenciler binemiyor. Belediyelerin, belediye otobüsleri ile parti mitinglerine ücretsiz servis yapılmasına son verilmeli, bu seferlerde uğranılan zarar, ilgili parti tarafından karşılanmalıdır!” ifadeleri yer aldı.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli