Özgür Özel’den Şeniz Doğan’a Övgü Dolu Sözler! Özgür Özel’den Şeniz Doğan’a Övgü Dolu Sözler!

İYİ Parti’nin tüm seçim bölgelerinde seçimlere kendi adayı ile gitme kararı almasının ardından yeniden şekillenen ittifaklar, başvuru sürecinin başlaması ile yeni bir boyut kazanıyor. Birçok seçim bölgesinde seçimlerde partilerin ve ilçe yönetimlerinin adı konulmamış bir ittifak ile seçime girmesi beklenirken Çivril’de İYİ Parti CHP İttifakının nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam ediyor.

2024 yerel seçimlerine 4 aday adayı ile hazırlanan CHP’de Nuri Özen’in aday adaylığından çekilmesinin ardından önceki dönem belediye başkan adayı Ömer Köseoğlu da aday adaylığından çekildiğini açıkladı. CHP’de başkan adayı olarak en güçlü isim olarak görülen Köseoğlu’nun aday adaylığından çekilmesiyle parti içi dengeler yeniden şekillenirken İYİ Parti ile ittifak yapılıp yapılmayacağı ya da nasıl bir yol izleneceğinin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Aday nasıl belirlenecek?

Nuri Özen ve Ömer Köseoğlu’nun aday adaylığından çekilmesinin ardından gözler CHP Başkan aday adayı kemal Aslan ve Necdet Bardan’a çevrilirken her iki aday adayı da çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Başkan adayının ön seçimle belirleneceği ifade edilen CHP’de başkan adayının belirleme sürecinde izlenecek yol konusunda partiden herhangi bir açıklama yapılmazken Ağustos ayında yapılan İlçe Kongresinde İl Başkanı Ali Osman Horzum ve İlçe Başkanı Bedri Ataş 31 Mart 2024 yerelseçimlerde CHP adına seçime girecek başkan adayının kesin surette ön seçim ile belirleneceği sözünü vermişti.

İYİ Parti sessizliğini Koruyor

14 Mayıs ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden sonra yerel seçim çalışmalarına başlayan ve ara vermeden sürdüren İYİ Parti yönetimi, Ömer Köseoğlu’nun aday adaylığından çekilmesi ile ilgili bir açıklama ya da değerlendirme yapmadı.

Parti yönetimi çalışmalarına devam ettiklerini ve alınan kararda bir değişiklik olmadığı 31 Mart yerel Seçimlerine kendi adayları gireceklerini belirtti.  

Kemal Aslan ve Necdet Bardan CHP’de başkan aday adayı olarak yarışa devam ederken, CHP’nin yapılacak Tüzük Kurultayından sonra başkan adayını açıklaması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi