Seçime sayılı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi'nde ( CHP) sular durulmuyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve 19 ilçe belediye başkan adaylarını açıklayan CHP, Çivril Belediye Başkan Adayı olarak Kemal Aslan’ı göstermişti. CHP Denizli İl Başkanlığından yapılan açıklama ile Kemal Aslan’ın adaylıktan alındığı duyuruldu. Parti, Çivril adayı olarak Semih Dere’yi göstermişti.

Adaylığı açıklandıktan 38 gün sonra partisi tarafından adaylığı geri çekilen Kemal Aslan konuyla açıklama yaptı. Bağımsız aday olarak yoluna devam edecek olan Kemal Aslan, “Yolumuz açık olsun” dedi ve ceketini çıkardı ve gömleğinin kollarını sıvadı.

Kemal Aslan’ı destekleyen partililer ise Aslan’ın bu kararını coşkuyla karşıladı.

Kemal Aslan Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Her zaman halkımın taktirinde, desteğine güvenerek bu yola çıktım, devam ediyorum ve edeceğim. Son süreçte Çivril Halkına ve parti üyelerine güvenerek, belediye başkan adaylığı için ön seçim isteyen tek adayım. Ön seçim yapmadılar. Anket dediler, tamam. Açık ara önde çıktım. Açık ara önde çıkınca kabullenemediler. Birde ilçe yönetimi, parti hukuk gereği arkamda durular dedim durmadılar. Ben Çivril halına güvendim inandım. Maalesef onlar kumpaslarına, siyasetin olmaması gereken oyunlarına güveler. Ben yıllarımı verdim, emeğimiz, bilgimi halkım görür dedim ve gördüler. O halkım şuanda burada.

Onlar daha dün siyasete girmiş, bilgisi birikimi olmayan bir adayla yollarına devam etmeyi tercih ettiler. Maalesef, yazıklar olsun. Halkın iradesi yok sayılarak benim hakkımda iddia edilen, dedikodu boyutundaki suçlamalarla karşı karşıya kaldım. Kendimi savunmak istedim ama bir tek yönetici hakkımdaki iddialarla ilgili savunma yapmamı istemediler.

Özgür Özel’den Çavuşoğlu’na Övgü Dolu Sözler! Özgür Özel’den Çavuşoğlu’na Övgü Dolu Sözler!

Bunca yıl emek verdiğim partimin yönetimi aday tanıtımına saatler kala gerekçesini yazmayarak, bir yazıyla beni görevden aldılar. Ben değil biz, halkımızla, Çivril halkıyla bu adaletsizliğe, bu hukuksuzluğa karşı çıkacağımıza söz veriyoruz.

Editör: Haber Merkezi