Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Avdan köyünde açık kömür ocağı işletmesinin faaliyetle geçmesinden bu yana bölgede yaşayan köylülerin mücadelesi devam ediyor.  

Hatice Bekir

Ata mirası topraklarında üretim yapamayan köylüler topraklarını geri alabilmek için hukuksal olarak hakkını arıyor. Yıllardır süren bu mücadelede ise Hatice Kocalar ismi öne çıkıyor. Kamuoyunun yakından tanıdığı Hatice Kocalar’ın en büyük destekçisi ise eşi Bekir Kocalar ve çocukları.  

Hem Hayat Hem Toprak Mücadelesi  

75 yaşında olan Hatice Kocalar ve eşi Bekir Kocalar çocukluğundan beri birbirlerini tanıyor. Avdan toprakları atalarının toprakları olmasının yanı sıra sevgilerine ve 8 çocuğunun büyüyüşüne de tanıklık etti. İlerleyen yaşlarına rağmen her duruşmaya el ele gelişleriyle görülen bu çift, hayat mücadelesi ile birlikte bir de toprak mücadelesi veriyor.

 

BU SEFER ZAM DEĞİL İNDİRİM YAPTILAR BU SEFER ZAM DEĞİL İNDİRİM YAPTILAR

“Birbirimizden Kopmadık” 

Bugün de kömür ocağına ilişkin ÇED iptal davasının duruşması Denizli İdare Mahkemesinde görüldü. Mahkeme çıkışı ‘hep sizi el ele görüyoruz’ sorusu üzerine Hatice Kocalar ve eşi Bekir Kocalar, “Yıllardan beri birbirimizden kopmadık” dedi.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli