Niyazi Vural başkanlığında toplanan Çivril Belediyesi meclisi aldığı kararlarla ile 2023 yılını tamamladı. Yılın son toplantısında Belediye benzinliğinin sözleşmesinin yenilenmesi ve İğdir Mahallesinde yapılan Yöresel ürünler pazarındaki işyerinin kiraya verilmesi gündeme geldi.

Gündem dışı konuşmalar ile başlayan meclis toplantısında İYİ Parti Meclis üyesi Koray Eren Çivril Belediyesinin dağıtımını yaptığı kitapçıkta yer alan yanıltıcı ifadelerden dolayı Başkan Vural’ı eleştirerek “ yerel seçim yaklaşırken dağıttığınız kitapçıkta borçları bitirdik demişsiniz. Burada şunu öğrenmek istiyorum, bir önceki AKP yönetiminden ne kadar borç devraldınız? Ve Çivril Belediyesi kamu ve özel kurumlara olan tüm borçlarını 2023 yılı sonu itibari ile kapatmış mıdır?” dedi.

Bir Borç Açıklaması da Başkan Ertemur’dan Bakın Kaç Milyon! Bir Borç Açıklaması da Başkan Ertemur’dan Bakın Kaç Milyon!

Koray Eren’in soruna cevap veren Başkan Vural “borçların hepsini kapattık gibi bir durum yok. Borçlarımızı bir plan dahilinde ödemeye devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi geçen aylarda meclisimizin aldığı karar ile yeni bir yatırım borçlanması yaptık. İş yapılan bir yerde borcun tamamen bitmesi imkânsız bir durum bunu herkes bilir” dedi.

Aralık ayı meclis toplantısında, CHP Grup başkanvekili Semih Dere İmar Komisyonu üyeliğinden istifa etti. Yerel seçim çalışmaları nedeniyle İmar Komisyon üyeliğinden istifa eden Dere’nin yerine, İmar Komisyonda görev alacak yeni CHP’li üye için seçim yapıldı. Yapılan açık oylamada İmar Komisyonu üyeliğine Nuran Şafak seçildi.

Yapılan gündem dışı konuşma ve ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından başkan Niyazi Vural gündem maddelerini görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale etti.

Aralık ayı meclis toplantısı 6 Aralık Çarşamba gün yapılan ikinci birleşim ile tamamlandı.

Yılın son toplantısına CHP’li meclis üyesi Gönül Emre’nin İYİ Parti için kullandığı ‘Küçük Parti’ ifadesi damga vurdu.

Editör: Haber Merkezi