Çivril Belediyesi Kültür çalışmaları kapsamında yeni bir kitabın daha basımını tamamladı. Pamukkale Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan kitap için tanıtım programı düzenlendi. Tanıtım programına Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim görevlisi ve çalışmanın başkanlığını yürüten Prof. Dr. Mustafa Beyazıt ile Prof.Dr. Yasemin Beyazıt ve Öğretim Üyesi Meryem Canseven ile Belediye Başkanı Niyazi Vural katıldı.

Çivril Höyüğü ve Mezarlığında Habibi Acem Türbesi önünde yapılan tanıtım programında konuşan Başkan Vural kitabın hazırlanmasında emeği geçen öğretim üyelerine teşekkür etti Başkan Vural konuşmasında öğrencilere kitabı mutlaka okumalarını gerektiğini belirterek “sevgili gençler bu kitap yüz yıllar önce burada yaşayan dede ve atalarımız ile olan bir bağ ve köprü. Bu kitabı evinize gittiğiniz zaman mutlaka detaylı incelemenizi ve okumanızı rica ediyorum” dedi. Başkan Vural konuşmasında Osmanlı Dönemi ve Osmanlı Geleneğini devam ettiren Cumhuriyet dönemi mezar taşları ile yaptığımız çalışmanın sonuna geldik ve çalışmanın sonuçlarını bir kitap haline getirerek kültür arşivimize kazandırdık. Kitabımızın hazırlanmasında ve yazılmasında emek veren katkı sağlayan Pamukkale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Beyazıt, Prof. Dr. Yasemin Beyazıt ve Öğretim Üyesi Meryem Canseven ile Yerel Tarih Araştırmacı Münir Sayhan'a teşekkür ediyorum. Bu kitap özellikle 1921 Yunan İşgali ile bir kısmı yakılan ve yok edilen tarihimize ulaşacak ve geçmişimizle bir köprü kuracağız” dedi.

Projenin yürütücü ve koordinasyonunu yapan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Mustafa Beyazıt’ta yapılan çalışmanın önemli bir eser olduğuna dikkat çekerek “Mezar taşları birer tapudur. Bu tapular bundan sonra size emanet. Bu emanetlerin sizlere bırakılmasında emeği geçen Başkanımız Niyazi Vural ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çivril’de 2 BİN 700 mezar taşını okuduk ve günümüz Türkçesine çevirdik. Bu mezar taşları ile ilgili bilgileri dört kitap halinde sizlerle buluşturacağız. Bugün bu kitaplardan ilkinin tanıtımını yapıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından basılan kitap için Kuşak Kesme yapıldı. Kitabın yazım ve basımında emeği geçen Prof. Dr. Mustafa Beyazıt, Prof. Dr. Yasemin Beyazıt ve Öğretim Üyesi Meryem Canseven kitabı imzalayarak törene katılan öğrencilere hediye etti.

Denizli'de 132 Yıllık Tarihin İçler Acısı Durumu! Denizli'de 132 Yıllık Tarihin İçler Acısı Durumu!
2 BİN 700 Osmanlı Mezar Taşı İncelendi
Editör: Haber Merkezi