Yaklaşık 6 milyon emekliyi ilgilendiren 'taban emekli aylığı' konusunda yapılan taslak çalışmanın detayları gün yüzüne çıktı. Bu çalışma, emeklilerin maaşlarını iyileştirmeyi hedefliyor ve emekliler arasında merakla beklenen bir adım olarak dikkat çekiyor.

Ne kadar zam yapılacağı yavaş yavaş netleşmeye başlarken, zam tutarları hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

EYT düzenlemesinin Meclis’ten geçmesinin ardından 2 milyon 250 bin kişi emekli olmuştu. Böylelikle toplam emekli sayısı 16 milyona yükselmişti.

Hükümet, emekli sayısındaki artışı seyyanen zam yapılamamasının bir gerekçesi olarak sunarken, Temmuz ayında en düşük emekli maaşlarına yönelik düzenlemeler için adım attı.

Yaklaşık 6 milyon emekliyi ilgilendiren 'taban emekli aylığı' konusunda yapılan taslak çalışmanın detayları gün yüzüne çıktı.

Yasal düzenlemeyle en düşük emekli maaşı yılın ilk ayında 10 bin liraya yükselirken, Temmuz ayında da en düşük emekli maaşı alanlara zam yapılacağı kesinleşti.

Emekliye Flaş İkramiye Adımı: İşte Bu Bayramda Verilecek Rakam Emekliye Flaş İkramiye Adımı: İşte Bu Bayramda Verilecek Rakam

Geçen yıl ek zammın yüzde 25 olduğu ancak bu artışın sadece kök maaşlara yansıtıldığı ve dolayısıyla en düşük emekli maaşı alan milyonlarca kişinin eline geçen para miktarında herhangi bir artış olmadığı hatırlatıldı.

Bu yıl verilecek enflasyon farkıyla birlikte söz konusu artışın en düşük emekli maaşı için de geçerli olacağı belirtildi.

TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon farkının maaşlara yansıtılacağı bilgisi paylaşılırken, en düşük emekli maaşının yüzde 25'lik artışla 12 bin 500 liraya yükselmesinin oldukça muhtemel olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ