Denizli’de araç sahiplerinin takviminde özel bir yer tutan trafik sigortaları yasal zorunluluk olduğu gibi vatandaşları maddi olarak da güvence altına alır. Her resmi işlemde olduğu gibi trafik sigortası yaptırmasının belli bir prosedürü ve püf noktaları vardır.

Denizli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor Denizli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Poliçenizi Süre Bitiş Tarihinden Önce Kestirin!

Zorunlu trafik sigortaları bir takvim yılı için geçerlilik gösterir. Her yıl araçların sigortalarının poliçelerde yazan bitiş tarihinden önce yenilenmesi gerekir. Sigortalar bitiş tarihinden önce yenilendiğinde, araç sahiplerine pek çok avantaj sağlar. Zorunlu trafik sigortaları yenilenmediğinde vatandaşlar cezai yaptırımla karşı karşıya kalırlar. Süre bitimine yakın zaman diliminde kesilen poliçeler ise araç sahiplerini gecikmelere ve olası fiyat dalgalanmalarına karşı korur. Trafik sigortası yenileme süreci, her araç sahibinin yıllık olarak takip etmesi gereken önemli bir konu olup sürücülerin bu periyodu iyi yönetmesi gerekir. Bu süreçte araç sahiplerinin sigorta poliçelerinin bitiş tarihinden önce harekete geçmelerini şarttır. Ya da araç sahipleri bir önceki yıl poliçeyi kestirdikleri acentelere takip etme yetkisi vermeli. Zorunlu trafik sigortası yasal bir gereklilik olduğundan, süresi dolmadan yenilenmesi, hem yasal yükümlülükleri yerine getirmek hem de herhangi bir kaza anında karşı tarafın maddi zararlarını karşılamak adına büyük önem taşır. Araç sahipleri, poliçelerini yenilemek için sigorta şirketlerine başvurabilir veya online platformlar üzerinden kolayca teklif alabilirler.

Zorunlu trafik Sigortasını Gününden Önce Yenilemenin Avantajları Nelerdir?

Sigorta şirketleri tarafından sunulan bu hizmet, araç sahiplerinin yasal yükümlülükleri yerine getirmelerini sağlar. Zorunlu trafik sigortaları potansiyel kazalar sonucunda karşılaşılacak maddi zararların karşılanmasına olanak tanır. Zorunlu trafik sigortasını gününden önce yenilemenin avantajları araç sahiplerine finansal ve hukuki koruma sağlar. Bu atılacak önemli adım beklenmedik gecikme ve olası bir cezai yaptırımın önüne geçer. Denizli Anayön Sigortacılık teknik personeli Halil Kasapoğlu gününden önce zorunlu trafik sigortası yaptırmanın avantajlarından bahsetti. Kasapoğlu: “sigorta şirketi politikaları ve piyasa koşullarından dolayı zaman zaman primlerde artışa gidebiliyorlar. Gününden önce yenileme yapan müşteriler yapılan artışlardan daha az etkilenirler. Eğer zorunlu trafik sigortası poliçenizde hasarsızlık indirimi varsa önceki yıllara istinaden verilen bir indirim bu o zaman da müşterilerimiz erken yenileme indirimi kaybetmezler.”dedi. Bir trafik sigortası bitmeden önce poliçeyi 15 gün içinde yenilemek, bazı sigorta şirketleri tarafından sunulan özel tekliflerden yararlanmak anlamına gelebiliyor diyen sigorta teknik personeli Halil Kasapoğlu araç sahiplerini poliçelerini zamanında yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu.