Hayat pahalılığı devam ederken vatandaşlar birçok alanda bütçesini korumak için kendinden feragat etmek zorunda kalıyor. Bunların başında da kişisel bakım olarak adlandırılan kuaför ve berber hizmetleri geliyor. Kuaförlere ve berberlere bir yılda gelen yüzde 100'ün üzerindeki zam vatandaşların kişisel bakım ihtiyaçlarının da lüks olmasına sebep oldu.

 “Sacınızı Kestirmek, Kaşınızı Aldırmak Lüks Değil İhtiyaçtır”

Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Karahisar Mahallesi’nde kuaförlük yapan Sevcan Saltan artan maliyetlerin sektörü olumsuz etkilediğine vurgu yaptı. “kuaförlük işlemleri sanki lüksmüş gibi görünse de aslında zorunlu bir ihtiyaçtır. Sacınızı kestirmek, kaşınızı aldırmak bunlar lüks değil ihtiyaçtır. Ama çoğu kadın sadece tasarruf yapmak için kuaförün yapacağı işlemi kendisi yapmaya çalışıyor. Aslında burada niyet kötü değil. Paradan tasarruf etmek istiyor. “dedi.

Kadınlar Önce Güzelliklerinden Feragat Ediyorlar”

‘Bugün aldığımız ürünü yarın aynı fiyata bulamıyoruz ’diye sektöre gelen zamlardan bahseden kuaför Sevcan Saltan birçok insanın kuaför işlemlerini kendisi yapmaya çalıştığını belirtti. Kadınların aile bütçesine katkı sağlamak için önce kendi güzelliklerinden feragat ediyorlar diyen Saltan : “Güzelliğinizi bozmayın. Bırakın her işi ustası yapsın. Kişisel bakımdan tasarruf olur mu? Evde kaşınızı almayın demiyorum ama işi uzmanına bırakın diyorum. Kendi güzelliğinizden tasarruf etmeye çalışmayın. Çok sık olmasa bile ayda bir olsa da kuaförünüze gidin.  Aynı şey erkekler için de geçerli. Bakımlı olmak her zaman güzeldir.”diyerek özellikle kadınlara tavsiyelerde bulundu.

CİNAYETTEN 3 AY SONRA ANNE KATİLİ OLARAK TUTUKLANDI CİNAYETTEN 3 AY SONRA ANNE KATİLİ OLARAK TUTUKLANDI