Tıklanma sevdası hata yaptırmasın. Göle yüzmeye değil gezmeye gelin. Fenomen olma ve tık alma sevdası hata yaptırıyor.

Çivril, nilüfer sezonun açılmasıyla turist akınına uğradı. Her gün tur vasıtasıyla Beydilli ve Seraserli mahallelerinden teknelerle göle giren turistler Işıklı Gölü ve Nilüferlerin eşsiz güzelliğinin tadını çıkarırken kendi imkanları ile göle gelen bazı ziyaretçiler de ilgi çekme adına suya girerek büyük bir riske giriyor.

Nilüfer tarlarını gezmeye gelen internet fenomeni tıklanma uğruna canını hiçe saydı. Denizli ‘de yaşayan ve sosyal paylaşım sitesinde içerik üreten bir kadın Çivril Işıklı gölünde yüzerek hayatını riske attı. Yaşanan anları görüntüleyen ve sayfasından paylaşan kadın dakikalar içinde yüzlerce etkileşim alırken paylaşımın altına yapılan yorumlar bu kadarına da pes dedirtti. Beydilli mahallesinden göle giren ve Nilüfer tarlalarını ziyaret eden bir kadın bir süre sonra göle girerek Nilüferlerin içinde yüzmeye başladı. O anları drone ve cep telefonu ile kaydeden kadın daha sonra bu anları sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından paylaştı.

Tepkiler gecikmedi

Paylaşımdan sonra bir anda yüzlerce etkileşim alan paylaşımın altına birçok takipçi yorum yaparken yapılan hareketin sorumsuzluk ve cehalet olduğunu yazdı. İlgi çekmek ve tık almak için yapılan hareketin saçma ve tehlikeli olduğuna dikkat çeken bazı takipçiler kadının daha çok beğeni alma adına kendi hayatını ve doğal yaşam alanlarına zarar verdiğini belirterek duruma sert tepki gösterdi.

Kayıkçılar uyarıldı

Yaşanan olaydan sonra Beydilli mahallesindeki kayıkçılar jandarma tarafından uyarıldı. Görüntülerin sosyal paylaşım sitesinde paylaşılmasının ardından gelen tepkiler üzerine Çivril jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Beydilli Mahallesindeki kayıkçılarla toplantı yaparak kayıkçıları uyulması gereken kurallar hakkında uyardı. Göle açıldıktan sonra suya girmenin ve çiçek koparmanın kesinlikle yasak olduğununun anlatıldığı toplantıda kayıkçıların bu konular hakkında duyarlı olmaları ve ziyaretçileri de uyarmaları istendi.

Editör: Haber Merkezi