ANNESİZ YAVRU KEDİLERE BELEDİYE UMUT OLDU

Annesiz kalan kedi yavrularına, Belediye Sokak Hayvanları kliniği sahip çıktı.

Çivril ilçe merkezinde sokağa terk edilen kedileri gören vatandaşlar, belediyeye haber verdi. Belirtilen adrese giden belediye ekipleri annelerinin kayıp olduğunu belirlediği yavru kedileri, sağlık kontrollerinin yapılması için Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’ne götürdü. Klinikte tedavi altına alınan yavru kediler yapılan kontrollerin ardından beslendi.

Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği veteriner hekimi Ziya Kuzu sokak hayvanları konusunda duyarlı davranan vatandaşlara teşekkür ederek yavru kedilerin belirli bir yetişkinliğe ulaşana kadar klinikte bakımlarının devam edeceğini belirtti.

Belediye Sokak Hayvanları Kliniğinde daha çok köpek bakım ve tedavilerinin yapıldığına dikkat çeken veteriner Hekim Ziya Kuzu “kliniğimizde köpeklerin bakım ve tedavileri daha ağırlıklı olarak yapılmakta. Kısırlaştırma ve küçük ameliyat ve operasyonlarda klinik bünyemizde yapılıyor. Klinikte kedilerin daha çok aşı ve ilk müdahale tedavileri yapılıyor. Bu durum biraz özel bir durum oldu. Bir vatandaşımız kedileri görüp bize bilgi verdi. Olay yerine gittiğimizde çok sayıda yavruyu atılmış halde bulduk. Yavru kedileri, belediye aracıyla bulunduğu yerden aldık. Ardından da tedavileri için belediyemizin hayvan bakım evine getirdik ve çok küçük oldukları için düzenli olarak bakımlarını yapacağız” dedi.

Sokak Hayvanları Kliniğinden hayvan sahiplendirildiğini de belirten Ziya Kuzu hayvan sahiplenmek isteyenlerin kliniğe müracaat edebileceklerini ifade ederek “Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde bulunan sahipsiz hayvanlardan can dostu edinip onlar için güzel bir gelecek oluşturabilirsiniz” dedi.

Başkan Vekili Ali Marım'ın kardeşi Son Yolculuğuna Uğurlandı Başkan Vekili Ali Marım'ın kardeşi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Editör: Haber Merkezi