Altın fiyatlarında yaşanan son gelişmeler, piyasalarda heyecan yaratıyor. Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, altın fiyatlarındaki güncel durumu ve gelecek döneme ilişkin beklentilerini değerlendirdi. Erbaş, altın fiyatlarının yaz aylarında ivme kazanarak yukarı yönlü bir seyir izleyebileceğini belirtti.

Piyasalarda altın hareketliliği devam ederken, altın fiyatları hakkında açıklamada bulunan Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, önümüzdeki yaz aylarında ons altının hedefleyeceği seviyeyi açıkladı.

Piyasalarda yoğun bir hareketlilik devam ederken, altın fiyatları güne sert bir yükselişle başladı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında faiz indirimine başlayacağı beklentilerinin güçlenmesi ve düşen tahvil faizlerinin altının alternatif maliyetini azaltmasıyla altının ons fiyatı arttı.

Dün yüzde 1,6 oranında değer kazanarak güçlenen ons altın, yeni güne 0,4 artışla başlayarak 2 bin 357 dolardan alıcı buldu. Şu anda ise ons altın, gücünü daha da artırarak güne 2 bin 363 dolardan devam ediyor. Ons altındaki bu değer kazancı, yurt içindeki altın fiyatlarını yukarı yönlü hareket ettirdi.

Ahlatcı Yatırım'ın Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, altın ve piyasalar hakkında Haber7'ye açıklamalarda bulundu.

SERT YÜKSELİŞ VAR

Yatırım Uzmanı Tonguç Erbaş, gram altının sadece aşağı yönlü bir hareketten ziyade hem TL hem de dolar karşısında daha paralel bir seyir izleyeceğini belirtti.

Amerika'dan gelen işsizlik ve istihdam verilerinin doları küresel piyasalarda değer kaybettirdiğini vurgulayan Erbaş, ons altının Fed'in faiz indirimi ve istihdam verilerine odaklandığını gözlemlediklerini dile getirdi.

Erbaş, Amerika'da istihdamda kötüleşme eğiliminin devam etmesi durumunda faizlerin daha erken düşebileceğini ve bu durumun ons altını yukarı yönlü çekebileceğini, dolayısıyla gram altının da yükselişe geçebileceğini ifade etti.

Son haftalarda altında düzelme eğiliminin olduğunu belirten Erbaş, altında bir yataylaşma yaşandığını söyledi. Erbaş, yaz aylarına doğru ons altının 2.400 dolar bandına, gram altının ise 2.500'lerin üzerine çıkabileceği tahmininde bulundu.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Ons altın, uzun bir süre boyunca sert iniş çıkışlar yaşadıktan sonra hafta sonuna sürpriz bir yükselişle giriş yaptı ve 2.400 dolara kadar yükseldi. Bu yükseliş, altın yatırımcılarının dikkatini gram altına çevirdi.

Gram altın, Cuma günü 2.458 TL seviyesinden kapanmıştı, ancak bugün 2.449 TL'ye geriledi.

Güncel altın fiyatları ise şu şekilde:

GRAM ALTIN FİYATLARI

Alış: 2.449,39 TL Satış: 2.449,57 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

Alış: 3.999,00 TL Satış: 4.067,00 TL

YARIM ALTIN FİYATLARI

Alış: 8.022,00 TL Satış: 8.134,00 TL

TAM ALTIN FİYATLARI

VATANDAŞIN GÖZÜ MARKET İNDİRİMLERİNDE! VATANDAŞIN GÖZÜ MARKET İNDİRİMLERİNDE!

Alış: 16.022,00 TL Satış: 16.245,00 TL

CUMHURİYET ALTINI FİYATLARI

Alış: 15.970,00 TL Satış: 16.193,00 TL

ATA ALTIN FİYATLARI

Alış: 16.293,95 TL Satış: 16.710,27 TL

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: haber 7