8-9 Haziran tariheri arasında yapılacak olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sabah saat 10.15'te başlayacak. Sınava girmeden önce nelere dikkat edilmeli?

Zorunlu Belgelerin Tamamlanması

Sınava girerken istenen zorunlu belgeler arasında ÖSYM Resmi sitesinden alınacak olan ilgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi ve T.C kimlik belgesi yer alıyor. Sınava girecek olan kişilerin, bu belgeleri yanında bulundurmaları gerekiyor. Bu belgeleri yanında getirmeyen kişiler kesinlikle sınava alınmayacak.

Yanınızda Getirmeyin

Sınav alanına getirilen yasaklı eşyalar, bina içerisine sokulmayacak. Sınavın yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranacak; adaylar yanlarında çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla, (ulaşım kartı, anahtarlıksız basit anahtar, kağıt/madeni para, başörtü için kullanılan boncuklu/ boncuksuz toplu iğne, basit tokalı kemer, basit piercing ve basit tel toka hariçher türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla, (şeffaf/numaralı gözlük hariçbanka/kredi kartı vb. kartlarla, bilgisayar, bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve sözlük işlevi olan elektronik aygıtlarla, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıt, defter, kitap, ders notu ve sözlükle, dergi, gazete vb. yayınlarla, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla, içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle (bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su hariçsınav binasına kesinlikle giremeyeceklerdir.

Kalem Getirmeyin

Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz.

Denizli’nin LGS Başarısı Tam 7 Öğrenci Türkiye 1.’si Oldu Denizli’nin LGS Başarısı Tam 7 Öğrenci Türkiye 1.’si Oldu

Salon Görevlilerine Kitapçık ve Optiği Teslim Etmeyi Unutmayın

Sınavınızı tamamladıktan sonra cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı (sayfaları eksiksiz olarak) salon görevlilerine teslim ediniz. Sıra üzerinde bırakmayınız. Cevap kâğıdını ve soru kitapçığını eksiksiz olarak salon görevlilerine teslim etmeyen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.