Takımın açıklanan borçları hakkında konuşan Yeşil Cephe Taraftar Grubu Başkanı Zeki Turan; "Beklentilerimizden daha düşük bir borç çıktı. Tabi işin içine girildikçe bu borçlar artabilir. Bu sadece dernekle yönetilen Denizlispor için değil bir işyerinde bile böyle borçlar çıkabilir. Bu 430 milyon TL'lik borç gerçek bir borçsa eğer, kapanmayacak bir borç da değil. " ifadelerini kullandı.

Denizlispor'un Olağan Genel Kurulu'nda tek aday olarak başkan seçilen Ahmet Yalın Yıldırım ve kongre süreci hakkında görüşlerini bildiren Turan; "Geçiş yönetimde de bulunan biriydi. Açıkçası Denizlispor'da uygulanan seçim sistemine de karşıyım. Açık ve net söyleyeyim, gelecek olan başkan ortaya bir vaat koymalı. Bu Ahmet Yalın Yıldırım'da olsa Zeki Turan'da olsa bir vaatle gelmeli. Ben bu borcu ödeyeceğim. Ben bu borcu 5 sene içinde ödeyeceğim. Bir şeyleri sunması gerekirdi. Mehmet Uz'dan önce Ali Çetin vardı, 75-80 milyon TL borç bıraktı. Şimdi borç 400 milyon TL. Belki yarın Ahmet Yalın buradan giderken borç 700 milyon TL olacak. Bunu da doların artışına bağlayacaklar. Mesela Mehmet Uz konuştu, 3 sene boyunca bir lira borç ödemek için gayret sarf etmemiş. Bir futbolcunun menajeriyle, kendisiyle, kulübüyle konuşma yapmamış. Yani Ahmet Yalın Yıldırım'da bunu söylemeliydi. 'Biz geliyoruz, 3. ligde bu takımı 3 sene boyunca tutacağız. Mevcut kadroyla, gençlerimizle devam edeceğiz. Aynı zamanda da oluşturacağımız bütçe ile yavaş yavaş borçları kapatma gibi eylem içerisine gireceğiz.' demeliydi. Biz de zaten kongre alanında son dakikaya kadar başkanın konuşmasını bekledik. 'Söz bitti, icraat vakti' gibi bir kelime kullandı yanlış hatırlamıyorsam. Biz de icraat bekliyoruz artık, nasıl bir icraat yapacaksa. Başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Denizlispor Zeki Turan

Süreç Nasıl İlerlemeli?

Takımın ilerleyen süreçlerde yapması gerekenleri anlatan Tura, “Öncelikle hangi hocayla çalışılacaksa onun belirlenmesi gerekiyor. Bazı ihtar çeken futbolcular var, kaliteli ayaklar diyebileceğimiz, para edebilecek topçular. Bunların borcu ödenip, hemen takıma monte edilip, beş altı senelik sözleşme imzalanmalı ve bu futbolcular satılmamalı. İsteyenler var diye duyduk Mustafa Göçen gibi, Oktay Kısaoğlu gibi bazı topçuları isteyenler var diye duyduk. Şu 3. ligde oynayacak kadroyu tutmaları gerekiyor. Çünkü 3. ligde federasyonun yaptığı bir yapılanma var. Kulüplerin bütçelerini göz önünde bulundurup örnek veriyorum Ege Bölgesi, Kuzey Akdeniz, biraz Marmara Bölgesinin takımlarını harmanlayıp bir grup, Güneydoğu, Doğu Anadolu bir grup yapmanın derdindeler. Bu durumda Denizlispor'un gideceği en uzak deplasman da Bursa gibi bir şehir olur. Bu durum mali yapıyı ister istemez düşürecek. Bu yapıyı düzenlemeleri lazım. İlk etapta rahat 30-40 milyon TL'lik bir paranın bulunması lazım. Belediye de zaten desteğini tamamen çekti. Sonuç ne olur biz de bekleyip göreceğiz." dedi.

Yesil Cephe Aciklama Zek Turan

Belediye Denizlispor’dan Desteğini Çekti

Belediyenin desteğini çekmesi hakkında konuşan Turan; "Aslında yasal olan durumu yaptık diyorlar. Çünkü muhalefet partisi olduğu için, iktidar partisinin belediyelerin üstüne denetlemek için müfettiş gönderme gibi bir durumun söz konusu olduğunu bildikleri için Denizlispor'a verilen otoparkların da yasal olmadığını bildikleri için onu Denizlispor'dan geri aldılar. Seçimde verdikleri bir söz var 'Denizlispor'a sahip çıkacağız' diye. Bunu nasıl yaparlar; şehrin önde gelen iş adamlarının yanına tek tek gidilip hepsinden 10'ar milyon TL alınıp, takımı direkt olarak şirketleştirip tekrardan bir genel kurula gidilir. En azından belediye para toplar bir sürü iş adamından der ki 'Bizim 200 milyon TL toplamış olduğumuz bir para var. Bu parayı, bu kulübü şirketleştirebildiğimiz bir iş adamına vermek istiyoruz. Borcu tamamen kapatacağını taahhüt eden iş adamına bu parayı vereceğiz' diyebilir. Ben olsam öyle yapardım. Parayı toplardım taraftarın sevdiği, güvendiği, destek verdiği düzgün bir iş insanına verilebilir. Bu para o kişiye emanet edilip, 'Sen bu kulübün borcunu al, takımı şirketleştir' denilebilir. Mantıklı olan bence bu." ifadelerini kullandı.

Yesil Cephe Denizlispor Aciklama

Yanlış Değil, Ayıp!

Gerçekleşen Denizlispor Olağan Genel Kurulu'nda taraftarın üst kata alınmasını eleştiren Turan; "Biz yıllardır hep kongreye gideriz. Bizi devamlı olarak ya dışarıda bekletirler ya da belirli bir sayıda içeri gireceksiniz diye bize bir kota verirler. Bu kongrede de içeri 5 kişi alınacak diye bir söylenti olduğunda biz girmeyeceğimizi ve gideceğimizi söyledik. Sonra hepimizi üst kata aldılar. Normalde salon bomboştu, isteseler oraya alabilirlerdi. Bizden herhangi bir fiziki saldırı olmazdı. Fiziki saldırı olacağını ön görüyorlar, bizim de hiç sevmediğimiz bir şey bu. Bu güne kadar gerek futbolcular, gerek yöneticiler, gerek başkan basına demeç verirken hep şunu der 'Taraftardan destek bekliyoruz. Taraftarı arkamızda görmek istiyoruz' derler. Bu tarz organizasyonlarda da taraftarı hep en uzağa atarlar. Yarın yine çıkıp söyleyecekler 'Biz gelip geçiciyiz, bu kulübün sahibi sizlersiniz' diye cümleler kuracaklar. Bu yanlış bir uygulama değil, ayıp bir uygulama" dedi.

Penaltı Kaçıran Cristiano Ronaldo, Hüngür Hüngür Ağladı Penaltı Kaçıran Cristiano Ronaldo, Hüngür Hüngür Ağladı

Son olarak takıma desteklerinin asla azalmayacağını söyleyen Zeki Turan; "Şartlar ne olursa olsun, seçilen mevcut başkanı ve yönetimi var gücümüzle destekleyeceğiz. Takıma her zaman olduğu gibi bu ligde de var gücümüze sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Atakan Göker