Google’ın OpenAI GPT-4 modelinin yerini alması beklenen yapay zeka modelinin tanıtımının ertelendiği doğrultusunda söylentiler konuşuluyordu. Google yeni yapay zeka modeli olan Gemini’yi dün sürpriz şekilde tanıttı.

Google’ın modellediği Gemini, Google Pixel 8 Pro’da yerel olarak çalışacak.

Gemini 3 farklı model ile çıkacak.

Google’ın en üst seviyede test edilmiş yapay zeka modeli Gemini üç farklı sürümle gelecek. Bu sürümler arasında en yetenekli çalışan Gemini Ultra, belirli görevlerle kısıtlanan Gemini Pro ve mobil cihazlar için piyasaya sürülecek olan Gemini Nano modelleri olacak.

Robot Cezeri Denizli’de Zeybek Oynadı! Robot Cezeri Denizli’de Zeybek Oynadı!

Google Gemini Ultra, oluşturulan yapay zeka modellerinin arasında dünya bilgisi, problem çözme, matematik, fizik, tarih, tıp ve hukuk gibi 57 temel konuda, alanında uzman bireylerden daha yüksek performans gösterdiği iddia ediliyor.

Google CEO'su Sundar Pichai, "Gemini, sıfırdan çok modlu olacak şekilde inşa edildi; Bu, metin, kod, ses, görüntü ve video dahil olmak üzere farklı türdeki bilgileri genelleştirebileceği ve kusursuz bir şekilde anlayabileceği, bunlar üzerinde çalışabileceği ve birleştirebileceği anlamına geliyor." dedi.

Editör: Haber Merkezi