Yapay zeka teknolojisinin hızla gelişmesi sebebi ile artık bazı sektörler tehlikede.

Bu endişeyi artıracak bir haber de, İspanya Survivor’unda çekilecek olan özel bölümde yapay zeka fenomeni Alba Renai’nin sunucu yerine geçecek olması oldu.

Yapay zeka desteği ile yaratılan ve çekici bir fenomen olan Alba, Mediaset İspanya'nın bir yan kuruluşu olan Be a Lion tarafından geçen yılın sonuna doğru yaratıldı ve kısa sürede internette ünlü oldu.

Yapay Zeka Survivorin Sunuculugu Yapacak3350 Kişinin Kombinasyonu

350 genç yetişkinin en önemli kabul edilen fiziksel ve kişilik özellikleri odak alınarak yaratılmış olan ve baştan aşağı insana benzeyen Alba Renai, kısa sürede sosyal medyada 10 binden fazla takipçiye ulaştı.

İspanyol televizyonlarında özel bir bölüm ile ekranlara gelecek bölümde Alba, çeşitli Survivor yarışmacıları hakkında her türlü özel içeriği paylaşacak.

İzmir’deki Patlama İle İlgili Yeni Gelişme! 2 Kişi Tutuklandı İzmir’deki Patlama İle İlgili Yeni Gelişme! 2 Kişi Tutuklandı

Yapay Zeka Survivorin Sunuculugu Yapacak

Tepki Yağdı

Alba’nın birkaç saniye süren fragmanda görünmesi ile şov duyurulunca sosyal medyadan tepkiler yağdı. Kimileri Alba’nın bir yapay zeka robotu olduğunu bilmeyenler ayrı tepkiler verirken, kimi Alba sevenler sevinç emojileri paylaştı. Bir grup ise yapay zekanın insanların işlerini elinden alma endişesi ile ilgili yorumlar yaptı.

Yapay Zeka Survivorin Sunuculugu Yapacak5

Gelen tepkiler üzerine kanal, “İnsan yeteneğinin yeri doldurulamaz ve bunu yapmaya niyetimiz yok. Kimsenin işini elinden almaya gelmedi. Bu proje, en azından yaşadığımız çağda hiçbir zaman elde edilemeyecek bir değere ve insani bağa sahip olan gazetecilerin veya iletişimcilerin yerini almaya gelmedi” diyerek Alba'nın kimsenin işinin peşinde olmadığı konusunda güvence verdi.