Emeklileri ilgilendiren emlak vergisi ödeme dönemi başladı. Devletin emekliyi destekleyici politikaları kapsamında yatırılan  ödemenin geri verilmesine karar verildi. Sadece bir tane evi olan emekliler için sıfır oranlı emlak vergisi kararı getirildi. Emeklilerin oturduğu ev için vergi istisnası hakkından faydalanması imkanı sağlandı, bu kararla birlikte para iadeleri başladı.

Araç muayeneleri değişti: Artık bu şekilde yapılacak Araç muayeneleri değişti: Artık bu şekilde yapılacak

Emekliler Kaç Yıla Kadar Geri Ödeme Alabilir?

Emlak vergisi muafiyetine sahip olan emekliler geriye dönük 5 yıllık para iadesinin sahibi olabilmektedir. Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından başlatılan bu hamle emsal bir kararı da beraberinde getirdi. Emlak vergisi ödemesi yapan emekliler belediyeye başvurduğunda para iadesi alabilecek. Vergide zaman aşımı süresi dikkate alındığı için para iadeleri geriye dönük 5 yıla kadar alınabilecek.
 Emlak vergisi iadesi almak isteyenler iade tutarını ödemeyi yaptıkları belediyeden alabilecekler.

Emlak Vergisi İadesi Almak İçin Bazı Şartların Karşılanması Gerekiyor

Vergi iadesini alabilmek için kişilerin sahip oldukları evden başka evlerinin olmaması gerekiyor. Emekli aylığından başka bir gelir ya da kazancının olmaması gerekiyor. Bir başka şart ise evin 200 metrekareyi aşmaması olarak belirtiliyor.
Emekliler dışında ev hanımları da vergi ödemiyor. Hak sahibi Türkiye içerisinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek bir evi olduğunu ispat ettiğinde vergi ödemesi yapmıyor. Birden çok hissesi varsa veyahut emekli olmasına rağmen çalışıp maaş alıyorsa bu haktan faydalanamıyor.

Editör: Tolga Çetin