Çivril Dinar karayolunda genişletme çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

Yol kenarında kazılan yerlerde uyarı levhası olmaması sürücüleri tehlikeye sokarken bazı sürücüler yerleştirilen bazı levhalarında eski olduğu için görünmediğini belirtti.

UYARI LEVHASI OLMAMASI BÜYÜK TEHLİKE

Çivril’de yıllardır kanayan yara olan Dinar Karayolunda genişletme ve yenileme çalışmaları aralıksız sürüyor. Yolun geçen yıl hizmete açılan 4,5 kilometrelik kısmının ardından bu yıl Kudret Çalık Bulvarı kavşağı ile Işıklı Mahallesi arasında bulunan 10 kilometrelik kısmında genişletme çalışmaları başladı. Çalışmaların gece gündüz sürdüğü yolda genişletme çalışmaları için yolun her iki tarafında kazılan alanlara yerleştirilen uyarı tabelaların yetersiz olduğu ifade edildi.

Yolu bilmeyen için büyük tehlike

Özellikle Işıklı köprüsünün olduğu alanda yolun her iki tarafında da uyarı levhasının olmadığını belirten sürücüler akşam saatlerinde kazılan yerlerin sürücüler için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekti. Kudret Çalık bulvarından sonra kazılan yerlerde muhtelif aralıklarla uyarı levhasının olduğunu ifade eden sürücüler “belediye kum ocağından sonra yolun sağında ve solunda uyarı tabelaları var. Ama Işıklı köprüsüne yaklaştığımız zaman levhalar bitiyor ve yolun her iki tarafından da kazılmış alanlar var. Bu gece saatlerinde sürücü ve araçlar için büyük risk” diyerek durumun önemine dikkat çektiler.

Mevcut tabelalarda eski ve renkleri solmuş

Yolu her gün kullanan sürücüler de yolun büyük risk taşıdığına dikkat çekerek “yolun yapılması güzel ama kazılan yerlerde uyarı levhası olmaması büyük risk. Yolun bir kısmında levha var ama onların da bazıları eski ve dikkat çekmiyor. Onlarında yenilenmesi gerek çoğu gece görünmüyor, biz yolu sürekli kullanmamıza rağmen kazılan yerleri bazen fark etmekte zorlanıyoruz” diyerek durumu özetlediler.

Editör: Haber Merkezi