Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri (DENMEK), bünyesinde barındırdığı 32 farklı branşta verdiği ücretsiz kurslara devam ediyor. DENMEK’te bulunan ücretsiz kurslara katılan kadınlar, öğrenmek ve üretmenin yanında, ürettikleri ürünleri DENMEK El Sanatları Satış Merkezi’nde satarak gelir elde ediyorlar. 2017’nin Kasım ayından beri aktif olan DENMEK El Sanatları Satış Merkezi, iş ortaklığı yaptığı kadınlara gelir kapısı oluyor.

 Ureten Kadinlar Denmekle Gelir Sahibi Oluyorlar6

Çivrilli Vatandaşlar Dikkat Kaymakamlık Duyurdu! Çivrilli Vatandaşlar Dikkat Kaymakamlık Duyurdu!

Fiyatı, Üretenin Kendisi Belirliyor

DENMEK El Sanatları Satış Merkezine teslim edilen tüm ürünler kayıt altına alınıp sisteme dahil ediliyor. Satış merkezinde bulunan tüm ürünler, sayısal ve kronoljik olarak takip ediliyor. Kursiyerlerin el emekleriyle ortaya çıkardıkları ürünlerin satış bedeli konusunda söz sahibi olan ise, kursiyerin kendisi oluyor. Ortaya koydukları ürünlerin fiyatını kendileri belirleyen kursiyerler, ürünlerini o etiket üzerinden vitrine teslim ediyorlar.

Tüm Satış Bedeli, Üreten Kadına Gidiyor

Satış merkezinde bulunan ürünler, 2 yıla yakın bir zaman dilimi süresince vitrindeki yerlerini koruyor. O süre zarfında satılamayan ürünler raflardan indiriliyor. DENMEK El Sanatları Satış Merkezinde satılan ürünlerden elde edilen gelirler ise, ürünleri üreten kadınlara teslim ediliyor.  

Ureten Kadinlar Denmekle Gelir Sahibi Oluyorlar4

Üreten Kadınlar Durumdan Memnun

DENMEK El Sanatları Satış Merkezi'nde ürünleri satışa sunulan 39 yaşındaki Rabia Şenocak, "DENMEK bünyesinde cam boncuk kursuna başladım. Severek gidip geliyorum. DENMEK Satış Merkezi’nde de satışlarımız oluyor. Ev ekonomisine katkıda bulunuyorum, kendi harcamalarımı karşılamış oluyorum. Çok memnunum, severek yapıyoruz." ifadelerinde bulundu.  

Kurs sayesinde yeni arkadaşlar edinebildiklerini ve sosyal bir hayatlarının olduğunu belirten Gülsüm Tekiç, "2 yıldır kağıt rölyef, alüminyum rölyef kurslarına katılıyorum. Yeni arkadaşlıklar ediniyoruz, kurslar bizim için çok güzel terapi gibi geliyor. Yıl sonu sergimizde ürünlerimizi sergileme imkanımız oluyor ve sonrasında burada satışa sunuluyor. Aile bütçemize katkıda bulunuyoruz. Her şeyden önce aktif ve sosyal bir hayatımız oluyor." açıklamalarında bulundu.


Ureten Kadinlar Denmekle Gelir Sahibi Oluyorlar2

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezlerinde (DENMEK) 32 Branşta Eğitim Veriliyor

DENMEK bünyesinde; Tezhip, Minyatür, Çini, Seramik, Kâğıt Rölyef, Cam Boncuk, Deri El Sanatları, İpek Böceği Kozasından Aksesuar Yapımı, Tel Kırma, İğne Oyası, Dantel Anglez, Filografi, Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama, Dekoratif Ahşap Süsleme, Keçe Aksesuarları Yapımı, Sanat Kili ve Çiçek Kili Modelleme, Pasta Yapımı ve Sunumu, Aşçılık, Ahşap Boyama, Örgü Tekniği, Ahşap Oyma (Nah’t),Taş Baskı, Kitre Bebek, Geleneksel Türk El Sanatları, Bez Bebek, Saçaklama, Quilling Yapımı, Atık Kâğıt ve Muhtelif Ambalaj Aksesuar Yapımı, Tutkallı Hamur Çiçek, Kazaziye(Gümüş Takı İşlemeciliği), Kadın Giyim ve Modelistlik, Giyim Üretimi ve Pike Dikimi branşlarında ücretsiz eğitimler veriliyor.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya