60 aylık çocukların ilkokula başlaması ile ilgili uygulama 2012-2013 eğitim öğretim döneminde hayata geçmişti. Şimdi bu uygulamaya göre okula başlayan minikler, liseyi bitiriyor. Bu nedenle lise mezunu sayısında geçen yıla oranla önemli bir artış gerçekleşecek. Mezun sayısındaki artış sınava başvuranların sayısında da büyük değişiklikler yaratacak.

2022 yılında YKS’den baraj puanı uygulamasının kaldırılması ile birlikte başvuru sayısında 636 bini bulan bir artış ile toplamda 3 milyon 243 bin 334 kişi sınava başvurmuştu. Geçen yıl ise rekor tazelenerek 3 milyon 527 bin 443 kişi sınava başvurdu. Bu artışın bir diğer sebebi ise depremzede illerden sınav ücretinin alınmaması da etkili olduğu gözlemlenmişti.

Üniversite Başvuruları Başladı! Bu Sene Rekor Sayı Bekleniyor!

Bu yıl ise lise son sınıf düzeyindeki öğrencilerden rekor başvuru bekleniyor. 72 aylıklardan sonra 60 aylıkların ilk kez okula başladıkları dönemde, okullara kaydolan öğrenci sayısı 356 bin kişilik bir artış göstermişti.

YKS’ye başvuran aday sayısının bu sene 3.5 milyonu aşması beklense de uzmanlar tercih yapabilen aday sayısının yarısını bulmadığını ifade ediyor.Üniversite Başvuruları Başladı! Bu Sene Rekor Sayı Bekleniyor!

Denizli Tarlalarında İlaçlama Milyonu Buldu Denizli Tarlalarında İlaçlama Milyonu Buldu

Başvurular İçin Son Tarih 26 Şubat

Üniversite aday başvuruları 26 Şubat’a kadar devam edecek. Lise son sınıf öğrencileri, kayıtlı bulundukları okullardan başvurularını gerçekleştirecek. Daha önceki yıllarda başvuru yapan adaylar ÖSYM’nin internet sayfasından Aday İşlemleri Sistemi üzerinden bireysel olarak başvurularını yapabilecekler. Hiç başvuru yapmamış mezun adaylar ise yine ÖSYM’nin sınav başvuru merkezlerini kullanarak gerekli işlemlerini tamamlayarak sınava girebilecekler.

Editör: Haber Merkezi