Bu yıl ikincisi yapılan Çivril tarım Fuarı katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı ile rekor kırdı.

Çivril Belediyesi öncülüğünde yapılan Çivril Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı sona erdi. Üç güren süren fuar, 60 BİN ziyaretçi ve 130 katılımcı firma ile rekor kırdı.

Çivril’de Ekim ayında Kitap Fuarı ile başlayan kültürel ve fuarlar sona erdi. Bu yıl 2. düzenlenen ve 3 günde 60 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Tarım ve Hayvancılık Makinaları ve Yem Fuarı hem katılımcıların hem de Çivrilli esnafların yüzünü güldürdü.

Çivril adına çok sevindirici

İlk yılında 20 bin kişinin ziyaret ettiği fuarın bu yıl hem firma hem de ziyaretçi sayısında büyük bir artış olmasını gelecek yıllar adına olumlu bir gelişme olarak değerlendiren fuar sorumlusu Sedat Bozkurt, “Başak Fuarcılık olarak bu yıl Çivril’de organize ettiğimiz Tarım fuarına 130 imalatçı ve üretici firma 319 marka ile katıldı. Ülkenin farklı yörelerinden 9 coğrafi işaretli ürün ile çok sayıda gıda firması da fuarda yerini aldı. 14 - 17 Ekim tarihleri arasında yapılan fuarda 60 BİN’den fazla ziyaretçiyi ağırladık. İlki geçen yıl yapılan fuara bu yıl hem ziyaretçi hem de firma olarak rekor düzeyde katılım oldu. Bu yıl ki fuara bu kadar firma ve ziyaretçi katılması Çivril için sevindirici. Fuara destek veren kamu kurumları ile firmalar ve katılımcılarımıza, ziyaretçilerimize, Çivril Belediyesi ve Belediye Başkanı Niyazi Vural’a çok teşekkür ederiz” dedi.

ÜÇ GÜNDE 60 BİN İLE REKOR KATILIM

Fuar ile ilgili yaptığı değerlendirmede Fuarın Çivril tarımı ve çiftçisi için büyük bir kazanım olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Niyazi Vural, “Çivril ve Çivril’in tarımsal ürünlerini tanıtmaya, ilçemizi hak ettiği yere gelmesi için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. İlkini geçen yıl yaptığımız fuarı bu yıl daha geniş bir alanda ve daha çok katılımcı firma ile yaptık. Üç gün süren fuarda Çivrilli çiftçi ve üreticilerimiz tarım sektöründeki son gelişmeleri yakından görme şansı yakalarken ekipman ve makinelerdeki yenilikleri de görme fırsatı yakaladı” dedi. 

ÜÇ GÜNDE 60 BİN İLE REKOR KATILIM

Ziyaretçi sayısı doğru yolda olduğumuzu gösterdi

Fuar ve kültürel etkinliklerle Çivril’in adından söz ettiren bir ilçe olacağını ifade eden Başkan Niyazi Vural “Çivril fuarlar kenti olma yolunda bir büyük adım daha attı. Bu yıl düzenlenen iki fuarımız Çivril’de fuarların kabul gördüğünü artık kalıcılaştığını gösterdi. Kitap fuarımız 4 gün boyunca on binlerce öğrenci ve kitapseveri ağırladı. Aynı dönemlerde başlayan Tarım Fuarımıza 130 firmanın katılarak stant açması başlı başına güzel bir gelişme. Ziyaretçi sayısının da memnuniyet verici düzeylere çıkması bizleri daha çok sevindirdi. Önümüzdeki senelerde çok daha görkemli fuarlar yapacağımızı düşünüyorum” dedi.

Çivril’in bölgenin merkezi konumunda olmasının fuar ve etkinliklerle daha da pekiştiğine dikkat çeken Başkan Vural “Çivril hitap ettiği alan itibariyle Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya’nın ilçelerine kadar uzanan bir ilçe. Baklan, Çal, Bekilli, Bozkurt ve Çardak ilçeleri ile birlikte yaklaşık 20 ilçenin tarım ve ticaret merkezi konumunda. Bu konumu pekiştirme ve genişletme adına adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

ÜÇ GÜNDE 60 BİN İLE REKOR KATILIM

Editör: Haber Merkezi