Veri haberciliği ile öne çıkan drdatastats Türkiye’yi Yönetenlerin Memleketleri Haritasını yayınladı. 

Veri haberciliği ile öne çıkan drdatastats Türkiye’yi Yönetenlerin Memleketleri Haritası verilerini yayınladı. 26 Ocak 2024 verilerinin baz alındığı haritada Denizli’den bir isimde yer aldı. 

Türkiye Cumhuriyeti 1982 Anayasası ve 1982 Anayasasındaki değişiklik hükümlerinde yer alan Yasama, Yargı ve Yürütme organlarını yönetenlerin memleketlerine göre hazırlanan haritada, 49 üst düzey devlet yöneticisinden 3 kişi Rizeli, 3 kişi Ordulu, 3 kişi Konyalı, 3 kişi İstanbullu ve 4 kişi ise İstanbullu olarak kayıtlara geçerken Denizli’deki önemli isim Denizlili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan vekili unvanı ile Denizli CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca oldu. Türkiye'yi Yönetenlerin Memleketleri Haritasında Denizli’den sadece bir isim yer aldı.  

Türkiye’yi Yöneten 3

Gülizar Biçer Karaca Kimdir? 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili ve Denizli CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise 1989 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir. SHP'de siyasete başlamış, CHP'nin açılmasının ardından burada gençlik kolları yönetiminde bulunmuştur. Serbest avukatlık yapmıştır. 1999-2004 yılları arasında Kınıklı Belediye Meclis üyesi ayrıca 2000-2002 yılları arasında Denizli Barosu genel sekreteri olmuştur. 2005-2015 yılları arasında Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanlığı yapmıştır. 

TBMM 25. dönem Denizli milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi olarak seçilmiştir. 2016 yılında CHP parti meclisi üyesi seçilmiş, 12 Şubat 2018 itibarıyla CHP'nin doğa haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı, 2020 yılı itibarıyla da insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı olmuştur. 1 Haziran 2023 tarihinde yapılan MYK toplantısında genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifasını sundu ve MYK'den istifa etti. 

3 Haziran 2023 tarihinde CHP TBMM Grubu tarafından basına kapalı yapılan toplantıda TBMM Meclis başkanvekili olarak seçildi. 

Orta düzeyde Almanca bilen Karaca, evli ve 1 çocuk annesidir. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli Başkanlarıyla Görüştü CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli Başkanlarıyla Görüştü

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli