31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından AK Parti tarafından yönetilen Afyonkarahisar'da, Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Burcu Köksal belediye başkanı olarak seçilmişti. Başkan Burcu Köksal, belediye meclis toplantısında göçmen evlilikleri için alınan ücretin 25 kat arttırıldığını açıkladı. Afyonkarahisar'ın güncel nikah ücretleri Türk vatandaşları için 400TL olurken, sığınmacılar için 10 bin TL'ye yükseldi.

İzmir’deki Patlama İle İlgili Yeni Gelişme! 2 Kişi Tutuklandı İzmir’deki Patlama İle İlgili Yeni Gelişme! 2 Kişi Tutuklandı

AK Parti'den İtiraz Geldi

AK Partili meclis üyesi Mahmut Emin Birliktir, karara karşı çıkarak, "Sığınmacılar ile ilgili 25 kat zam konusu hakkında konuşmak istiyorum. Bu millet tarih boyunca her zaman mağdurun yanında olmuştur. Dolayısı ile sığınmacılarla ilgili artış dışındaki her şeye ben şahıs olarak oy veriyorum. Biz ensar bir milletiz. Bunlara ben misafir gözü ile bakıyorum. Misafir olmalarına devam edilmesini istiyorum. 25 kat zam konusuna bireysel olarak karşı çıkıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi