Sağlıklı bi yetişkinin günde en az 7 veya 8 saat uyuması gerekiyor.  https://www.verikaynagi.com'un derlediği bilgiler dahilinde Türk insanı Avrupa'da en az uyuyanlar arasında.
Sleep Cycle'ın yayınladığı verilerde, dünya genelinde ortalama yatma saati 00:03'tür. Türkiye geç yatan 34 ülke arasında yerini alıyor. En geç yatan ülke ise, bireylerin ortalama olarak saat 00:55'te yattığı Polonya oldu.

Türkiye Kaç Saat Uyuyor?

Türkiye Avrupa ülkeleri arasında en az uyuyan ülke olarak ön plana çıkıyor. Ortalama 6 saat 50 dakika uyuyan Türk insanı, yetişkin bir insanın 7-8 saatlik uyku ihtiyacından daha az uyuyor. Yani Türk insanı gerektiği kadar uyumuyor. Türkiye'de her 4 kişiden yaklaşık biri günlük uykusunu tam alamadığını söylüyor. Her gün yeterince uyuduğunu düşünenlerin en fazla olduğu ülke ise Hindistan olarak kayıtlara geçiyor.

Dünya genelinde bireylerin %80'i mevcut uyku kalitesini arttırmak istediğini bildiriyor. Bunun yanında bu dilimdeki insanların geceleri en az bir defa uykusundan uyandığını dile getiriyor.

Turk Halki Uyuyamiyor.jpg1

Peki Uykusuzluğun Nedenleri Nedir?

Uzmanlar uykusuzluğun nedeni olarak birçok etken olabileceğini belirtiyor. Bu etkenler ise genel olarak şu şekilde sıralanmaktadır;

Strese bağlı depresyon

Uykudan önce yemek yenmesi ve çay-kahve içilmesi

Uyku saatinin sürekli değişmesi

Uyku apnesi

Nörolojik hastalıklar

Hormonal problemler

Huzursuz bacak sendromu

Alkol tüketimi

Egzersiz eksikliği

Tiroid bezinin fazla çalışması

Kalp yetmezliği

BOŞA AKAN SU MERAYI VE OYUN PARKINI SULAR ALTINDA BIRAKTI BOŞA AKAN SU MERAYI VE OYUN PARKINI SULAR ALTINDA BIRAKTI

Bazı antidepresan, astım veya tansiyon ilaçları